Geheim dossier Odessa

Geheim Dossier Odessa
Title: Geheim Dossier Odessa
Originele titel: The Odessa File
Genres: ,
ISBN: 9044965743
ISBN13: 9789044965742
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.13
Format: ebook
Odessa is de afkorting voor Organisation der Ehemaligen SS-Angehörigen, een besloten organisatie van voormalige SS'ers. De voornaamste doelstellingen zijn: eer- en functieherstel voor oud-SS'ers, infiltratie in partijpolitieke activiteiten, de leden op belangrijke handels- en industrieposten manoeuvreren en... niet in de laatste plaats, via propaganda het Duitse volk ervan overtuigen dat de SS'ers in de Tweede Wereldoorlog geen nietsontziende moordenaars waren, maar vaderlandslievende soldaten die niet meer dan hun plicht hebben gedaan. De activiteiten lijken het beoogde resultaat te hebben. Tot in het voorjaar van 1964 bij het ministerie van Justitie in Bonn een bundel documenten bezorgd wordt. Dit opzienbarende pakket zal bekend worden als Geheim dossier Odessa en zal voor velen verstrekkende gevolgen hebben...

Hoewel de tekst op de achterkant van het boek anders doet vermoeden, gaat het hier om een journalist, die via een bevriende politieman, een dagboek in handen krijgt van een oude man, die zelfmoord heeft gepleegd.
In dit dagboek worden de verschrikkingen beschreven die de oude man heeft meegemaakt in Riga, een getto in Letland, waar door de SS een slachting is gehouden onder de Joodse bewoners.

Na het lezen van dit dagboek besluit de journalist Peter Miller om een onderzoek te gaan instellen naar deze commandant, ondanks diverse waarschuwingen.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/geheim-dossier-odessa/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }