Gebonden in Duister

Gebonden in Duister
Title: Gebonden in Duister
Genre:
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789463082365
ISBN13: 9789463082365
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.55
Format: ebook
In de ban van de profeet In de ban van dood en vernietiging Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide. OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF... Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te vinden in een situatie waar ze weer aan de genade van anderen is overgeleverd. In het paleis maakt ze als gevangene kennis met een andere magiër, de aanvankelijk hardvochtig overkomende Ferhdessar die dreigt haar geheimen te doorgronden. Ondanks alle tegenslagen weet Lilith zich een weg te banen tot de harten van enkele van de mensen om haar heen, tot haar verleden haar weer inhaalt. Haar vroegere meester stelt Yvar, koning van Merzia, een ultimatum: totale onderwerping of totale vernietiging. Met de wereld op de rand van een afschuwelijke oorlog ziet Lilith zich gedwongen haar verschrikkelijke krachten nog een laatste keer aan te wenden. Ze besluit de onverzettelijke Ferhdessar te helpen in zijn strijd tegen de profeet. Maar wie van deze twee machtige magiërs is de minste van de twee kwaden?

Review:
Eerste deel in een serie van 3 boeken over Lilith, een vrouw die als klein meisje door de profeet Kashimirh van haar ouders is gestolen. Zij moet dienen als zijn wapen tegen de ‘ongelovigen’.

Op een gegeven moment weet zij te ontsnappen en komt uiteindelijk bij het hof van Merzia. Zij wordt echter gevangen genomen en belandt uiteindelijk in de handen van de hofmagiër, die allerlei plannen met haar heeft. Ze weet echter niet of zij hem kan vertrouwen.

Het verhaal begon niet echt lekker, en wou het (e)boek als aan de kant leggen, maar daar ik niet iets anders had toch maar verder gelezen.

De wereld opbouw is goed, personages en acties komen goed uit de verf. Het boek is prettig geschreven, maar loopt niet echt lekker. Meteen vanaf het begin zat je direct midden in het verhaal, zonder opbouw of ‘kennismaking’. In eerste instantie dacht ik dan ook om per ongeluk met het verkeerde deel te zijn begonnen.

De personages in de eerste hoofdstukken (ik herinner me nog de naam Pavel) reageren bijzonder heftig op alles wat Lilith doet of zegt.

Dat ik dit toch een lage ster-waardering geef ligt in het feit dat ik me niet met een van de personen kon identificeren, iets wat ik wel prettig vind in een boek.

Meer
Verbroken in Schemer2
Geboren in Licht3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/gebonden-in-duister-lilith-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }