Erfenis

Erfenis
Title: Erfenis
Originele titel: Inheritance
Genre:
Sub-genre: High Fantasy
Series Number: 4
Categorieën: ,
ISBN: 9789022554418
ISBN13: 9789022554418
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.09
Format: Hardcover
Niet zo heel lang geleden was Eragon - Schimmendoder, Drakenrijder - nog een arme boerenjongen en zijn draak Saphira slechts een blauwe steen in het bos. Nu rust het lot van een hele beschaving op hun schouders. Maandenlange training en strijd hebben overwinningen en hoop gebracht, maar gingen ook gepaard met smartelijk verlies. Toch moet de echte slag nog geleverd worden: ze zullen het tegen Galbatorix moeten opnemen. En ze moeten sterk genoeg zijn om hem ook te verslaan, want als zij het niet kunnen, kan niemand het. Er zal geen tweede kans komen. De Rijder en zijn draak hebben al meer bereikt dan iedereen had durven hopen, maar kunnen ze de boosaardige koning omverwerpen en het recht in Alagaësia doen zegevieren? En zo ja, tegen welke prijs?

Het eerste helft van dit boek verliep traag, maar eenmaal daar doorheen, liep het verhaal vlotjes door. De personages hebben zich gedurende de hele serie goed ontwikkeld. Goede verhaallijnen, maar had gehoopt dat we meer antwoorden zouden krijgen. Waar is de gordel met edelstenen gebleven?

Vertaling werd weer wat slechter, helaas. Veel schrijf- en stijlfouten. Dat er met wisselende maateenheden werd gewerkt maakt het wel lastig.
Ook in dit boek steeds wisseling van personages nadat er iets gebeurde.

Misschien later meer.

Meer
Eragon1
Oudste2
Brisingr3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/erfenis-het-erfgoed-4/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }