En het werd stil

En het werd stil...
Title: En het werd stil...
Auteur:
ISBN: 9789023906902
ISBN13: 9789023906902
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.17
Format: ebook
Aan het rauwe leven in de Biesbosch rond 1900 ontkomt ook Janus niet. Er valt niets te kiezen: griendwerker zal hij worden. De hele week van huis, slapen in de schrankkeet op de plaat, kloven in zijn handen, zo zal zijn leven eruitzien. Zijn griendwerkerskist is het enige wat hij echt voor zichzelf heeft. Aanvankelijk is Janus vol goede moed. Hij wil een goede griendwerker zijn. Hij zal laten zien dat ze op hem kunnen vertrouwen. Maar al gauw begint de wereld om hem heen te wankelen. Zonder dat hij er iets aan kan veranderen komt Janus langzaam maar zeker in een isolement terecht. De Biesbosch wordt zijn thuis, de stilte zijn muziek. Een kooiker met een kwade dronk, die ook op de plaat woont, drijft Janus tot het uiterste. Als het na vele aanvaringen tot een confrontatie komt, ziet Janus maar één oplossing. Hij moet het vonnis voltrekken. Verward, en door springtij volledig geïsoleerd in het kooihuis, wordt Janus gedwongen de balans van zijn leven op te maken. Hij komt tot een verbijsterende ontdekking.

Ook Janus ontkomt niet aan het rauwe leven in de Biesbosch. Hoewel hij goed kan leren zat er voor hem niets anders op dan grienduil te worden, net als zijn vader en broers. Van maandag tot vrijdag zijn ze van huis, en slapen in de schrankkeet, met kloven in de hand van de rijshaak. Janus begint vol goede moed, hij wil laten zien dat ze op hem kunnen vertrouwen, maar als snel blijkt de wereld toch anders te zijn.
Een kooiker met een kwade dronk, die ook op de plaat woont, drijft Janus tot het uiterste.
Na vele aanvaringen komt het uiteindelijk tot een fatale confrontatie. Janus ziet maar een oplossing., en voltrekt zijn vonnis.

Verward, en door springtij volledig geïsoleerd in het kooihuis, wordt Janus gedwongen de balans van zijn leven op te maken. Hij komt tot een verbijsterende ontdekking.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/en-het-werd-stil/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }