Elfensprook

Elfensprook / Een boosaardig sprookje
Title: Elfensprook / Een boosaardig sprookje
Originele titel: Faerie Tale
Genre:
ISBN: 9789029066945
ISBN13: 9789029066945
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.88
Format: Hardcover
Alle voorwaarden voor een gelukkig leven zijn aanwezig in het bestaan van de succesvolle schrijver Phil Hastings. Hij heeft een lieve vrouw, twee leuke kinderen - een tienerdochter en een ondeugende tweeling. Als hij besluit met zijn gezin te verhuizen van het zonnige Californië naar een oud buitenhuis in de staat New York, heeft het er alles weg van dat dit de ideale plek is om de draad van zijn carrière als romanschrijver weer op te pakken. Het pittoreske huis ligt verscholen in een diep woud, waarover vreemde verhalen de ronde doen: verhalen over geesten en magische schatten en vreemde lichten die dansen als vlammen in de nacht. Al snel na de verhuizing krijgen Phil en zijn gezin het gevoel dat er een vreemde macht aanwezig is het eeuwenoude woud dat zich rond hun huis uitstrekt als het betoverde web van een reusachtige, kwaadaardige spin. En kort daarop ontdekt de tweelig het geheim van het woud, als het Slechte zich manifesteert, en de elfen, en de Dwaas, en...

(Dit boek is eerder verschenen onder de titel ‘Een boosaardig sprookje’)

Een (dark) fantasy verhaal in de huidige (1988) tijd, hoewel sommige het misschien als horror zouden betitelen. Het is het enige verhaal van Feist dat op zichzelf staat. Het verhaal is gebaseerd op Ierse en Schotse Folklore en mythen.

In het begin sleepte het boek zich voort, maar na zo’n 150 pagina’s begon het beter te worden, en kwamen de personages beter uit de verf. Ik kon de doodsangst van de kinderen (vooral vooral van Sean toen hij zijn broer ontvoerd zag worden, en hij deze probeerde te redden) goed voelen.

Het ‘horror’-gedeelte van dit boek betrof voornamelijk de kinderen Sean en Patrick, nadat zij een ontmoeting hadden met de ‘Lichte Man’.

Het boek bevatte een aantal scenes met een aanranding van pre-tieners. Hoewel ik de afkeer die dit voor sommige lezers oplevert, kan begrijpen, ben ik ervan overtuigd dat dit de beoogde reactie was.

Zoals gebruikelijk in dit soort verhalen, zijn het de kinderen die dingen zien die de volwassenen ontgaan, en is het aan hen om de boel te redden.

De volwassen personages zijn allemaal net een beetje té perfect. De vader is een succesvolle auteur/scenarioschrijver; zijn vrouw een semi-beroemde toneelspeelster; de dochter (uit een eerder huwelijk) beschikt over een trust-fonds van miljoenen; haar vriend is ook een veelbelovende schrijver.

Het einde van het boek viel wel wat tegen.

Meer
De houtjongen0.2
Een kroon in gevaar29
Het einde van de magiër30

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/elfensprook/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }