Elfenlied

Elfenlied
Title: Elfenlied
Genre:
Series Number: 4
ISBN: 9789024557479
ISBN13: 9789024557479
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.71
Format: ebook
De bevolking van Alfenmark wordt verrast door de ongewoon vroeg invallende winter. Alles en iedereen, zowel de natuur als de elfen, lijdt onder de bittere koude. Als er dan ook nog eens bloesemfeeën een voor een sterven en met hen hun liederen verdwijnen, beseft elfenkoningin Emerelle dat er groot gevaar dreigt. Op haar verzoek gaan de zwaardmeester Ollowain en de koboldvrouw Ganda op zoek naar de oorzaak van de snijdende kou. Het tweetal belandt na een bewogen reis in een duister oord, waar niets is wat het lijkt en waar leven, dood en zwarte magie nauw verbonden zijn.

 

Review:
Dit is het 4e en laatste (?) deel uit de Elfen serie va Hennen.

Het verhaal wordt grotendeels ‘verteld’ door de Lutin Ganda. Zij laat ons, in een soort autobiografie, haar leven volgen.

Het tweede deel, de gedichten van de bloesemfee, Maanbloesem, heb ik voor het grotendeels overgeslagen, enkel de aantekeningen van Ganda heb ik dan weer wel gelezen.

Aan het eind van het boek volgde nog een chronologisch overzicht van wat er in de wereld van de Alfen heeft plaats gevonden.

Meer
Der Tanz der Rose1
Fjordland3
Het spel van de raven2
De wraak van de Tovenaar3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/elfenlied-die-elfen-4/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }