Eindspel

Eindspel
Title: Eindspel
Genre:
Series Number: 5
ISBN: 9789022541760
ISBN13: 9789022541760
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.16
Format: Hardcover
De voorspelling is nog niet vervuld. In het oosten zal de kwade god Torak ontwaken om zijn heerschappij te vestigen. En Garion zal oog in oog met hem komen te staan: om te doden of gedood te worden. Van de afloop van dit gruwelijke duel hangt het lot van de wereld af. De voorspelling drijft Garion voort, maar geeft geen antwoord op de vraag die hem achtervolg: hoe doodt een menselijk wezen een osterfelijke god?

Review:
Vrij redelijk eind aan het boek en daarmee de serie. Bovengemiddeld fantasy-serie.

Het lot van de wereld is afhankelijk van één duel. Garion is nu de koning van Riva, maar hij weet dat er geen vrede zal zijn zolang de god Torak leeft zijn. Garion is samen met Belgarath en Silk vertrokken om hem te vinden. Ce’Nedra heeft, samen met de Koningen en Koninginnen van de Westen,
Om te zorgen dat Torak’s troepen uit de buurt van Garion blijven, en ook om de vrede in het Westen te houden, heeft Ce’Nedra krachten verzameld en is klaar om de Angarak over te nemen.

Garion weet dat hij zal moeten vechten met Torak. Maar hoe kan hij hopen te winnen van een God? Welke van de twee profetieën zal uit komen?

Dit is het laatste boek in de serie en en alles uit vorige delen wordt afgewerkt.
Er zijn twee verhaallijnen, en hoewel Ce’Nedra’s verhaal interessant was, was ik eigenlijk meer geïnteresseerd in die van Garion.

Garion is echt depressief in dit boek, maar ook zeer vastberaden, en het is plezierig om hem te zien groeien in zijn rol.

Dit is het einde van een echt goede klassieke fantasy boek en ik zou Eindspel aanraden aan mensen die de eerste 4 boeken genoten.

Meer
De voorspelling1
Tovenaarsgambiet3
Het lied van de orbus4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/eindspel-de-kronieken-van-belgarion-5/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }