Eens weg

Eens weg
Title: Eens weg
Author:
Series Number: 1
Book URL: GoodReads.com
Format: ebook
In de landelijke buitenwijken van Virginia duiken vrouwen dood op, op monsterlijke wijze vermoord en als de FBI erbij geroepen wordt zijn ze verstomd. Er loopt een seriemoordenaar rond, hij slaat steeds vaker toe en ze weten dat er maar één agent goed genoeg is om deze zaak op te lossen: Special Agent Riley Paige. Riley is zelf op betaald verlof, herstellende van haar treffen met haar laatste seriemoordenaar en, zo kwetsbaar als ze is, twijfelt de FBI eraan om van haar briljant inzicht gebruik te maken. Maar Riley, die haar eigen demonen moet verslaan, komt erbij en haar jacht brengt haar naar de verontrustende subcultuur van poppenverzamelaars, in de huizen van gebroken families en in de meest duistere kanalen van het brein van de moordenaar. Terwijl Riley de lagen eraf pelt, beseft ze dat ze het tegen een moordenaar opneemt die nog zieker is dan ze had kunnen denken. In een panische race tegen de klok wordt ze tot het uiterste gedreven, haar baan staat op het spel, haar eigen familie is in gevaar en haar kwetsbare psyche staat op instorten. Maar als Riley eenmaal een zaak aanneemt, stopt ze niet. Het obsedeert haar, leidt haar naar de donkerste hoeken van haar eigen brein en vervaagt de grens tussen jager en prooi. Na een reeks onverwachte wendingen, leidt haar intuïtie haar naar een schokkerend climax die Riley zelf niet had kunnen bedenken.

De hoofpersoon, FBI-agente Riley Paige, is ooit ontvoerd geweest. Nu komt ze terecht in een soortgelijke zaak, en krijgt ze flashbacks naar die tijd. Om de moordenaar van vier vrouwen te vinden, gaat ze regelmatig buiten haar boekje. Haar penning en wapen worden haar afgenomen, maar toch gaat ze onverminderd voort met het zoeken naar de moordenaar. Door haar aanwijzingen worden diverse mensen opgepakt, maar… deze blijken onschuldig te zijn. Uiteindelijk komt Paige dan toch achter de naam van de verdachte. Ze gaat naar zijn adres toe en …

Storend waren de vele taalfouten in deze vertaling. Serieus uitgevers, laat iemand de teksten eens doorlezen voor jullie ze publiceren.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/eens-weg-riley-paige-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner