Een Venetiaans geheim

Een Venetiaans geheim
Title: Een Venetiaans geheim
Originele titel: Rule of Four
Auteur:
Categorie:
ISBN: 9789056720636
ISBN13: 9789056720636
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.30
Format: Paperback
Aan de vooravond van hun afstuderen staan twee goede vrienden, Paul Harris en Tom Sullivan, op het punt het mysterie van de codex Hypnerotomachia Poliphili te ontrafelen. Dit oude Venetiaanse manuscript van Francesco Colonna, dat wetenschappers al eeuwenlang voor raadselen plaatst, beschrijft op zeer wonderbaarlijke wijze een liefdesgeschiedenis. Paul en Tom vermoeden dat er een verborgen boodschap achter schuilgaat. Voor ze de kans krijgen die boodschap te ontdekken, worden Paul en Tom en hun vrienden Charlie en Gil bedreigd. Zelfs voor moord deinzen hun tegenstanders niet terug. Als het viertal ontdekt dat het geheim met de Reformatie en verborgen kunstschatten te maken heeft, blijkt het echte onderzoek nog te moeten beginnen...

Leuk boek, hoewel het verhaal mij lange tijd onduidelijk bleek.

het basis-idee was leuk, proberen een eeuwen-oud boek te ontcijferen, waar velen hebben gefaald. Tot heel lang leek dit te gaan lukken, maar uiteindelijk is het niet gelukt… Of toch wel.

Ook de setting was mooi. Verhaal speelde zich geheel af in en rond de universiteit van Princeton en de (stoom)tunnels van deze universiteit.

Had het idee dat als de schrijvers de hoofdrol spelers nog iets verder hadden uit ontwikkeld dat er een nog mooier verhaal van was gekomen. Kan me ook niet helemaal aan de indruk onttrekken dat het verhaal op het eind een beetje afgeraffeld werd.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/een-venetiaans-geheim/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }