Een Rite Van Zwaarden

Een rite van zwaarden
Title: Een rite van zwaarden
Auteur:
Series Number: 7
ISBN: 9781632912169
ISBN13: 9781632912169
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.70
Format: ebook
In EEN RITE VAN ZWAARDEN (boek #7 in de Tovenaarsring), worstelt Thor met zijn nalatenschap. Hij moet onder ogen zien te komen wie zijn vader is en besluiten of hij zijn geheim zal vertellen. Met Mycoples aan zijn zijde en het Zwaard van het Lot in zijn handen, is Thor vastberaden om wraak te nemen op Andronicus' leger en zijn thuisland te bevrijden-en eindelijk Gwen ten huwelijk te vragen. Maar hij komt erachter dat er nog sterkere machten dan hij in het spel zijn. Gwendolyn keert terug om de heerseres te worden die ze voorbestemd is om te zijn, haar wijsheid te gebruiken om de troepen te verenigen en Andronicus voorgoed weg te drijven. Herenigd met Thor en haar broers, is ze dankbaar voor de kans om hun vrijheid te vieren. Maar de zaken veranderen snel-te snel-en voor ze het weet ligt haar leven weer overhoop. Ze raakt verwikkelt in de rivaliteit met haar oudere zuster, Luanda. Ondertussen arriveert MacGils broer met zijn eigen leger, eveneens vastberaden om de macht over te nemen. Er lijken overal spionnen en huurmoordenaars te zijn, en Gwen leert dat het allesbehalve veilig is om Koningin te zijn. Reece zijn liefde voor Selese krijgt eindelijk een kans om op te bloeien. Maar dan verschijnt zijn oude liefde, en hij wordt verscheurd door twijfels. Al snel worden de rustige tijden verstoord door oorlog. Reece, Elden, O'Connor, Conven, Kendrick en zelfs Godfrey moeten gezamenlijk ten strijde trekken als ze willen overleven. Het wordt een race tegen de klonk om Andronicus te verslaan en de Ring te redden van complete verwoesting. Terwijl de troepen strijden voor de macht over de Ring, realiseert Gwen dat ze moet doen wat ze kan om Argon te vinden en hem terug te halen. In een schokkende plotwending leert Thor dat hoewel zijn krachten superieur zijn, hij ook een verborgen zwakte heeft-een die hem wel eens het leven zou kunnen kosten. Zullen Thor en de anderen er in slagen om de Ring te bevrijden en Andronicus te verslaan? Zal Gwen de koningin worden die haar volk nodig heeft? Wat zal er terecht komen van het Zwaard van het Lot, van Erec, Kendrick, Reece en Godfrey? En wat is het geheim dat Alistair verbergt? EEN RITE VAN ZWAARDEN is een episch verhaal van vrienden en geliefden, rivalen en minnaars, ridders en draken, intriges en politieke machinaties, van volwassen worden, van gebroken harten, van bedrog, ambitie en verraad. Het is een verhaal van eer en moed, van lotsbestemming en tovenarij. Het is een fantasie die ons meeneemt naar een wereld die we nooit zullen vergeten, en die alle leeftijden zal aanspreken.

Een leuk verhaal, dat dit keer niet barstens vol met fouten zat (toch nog wel een paar hoor). Wel komt nog steeds het zelfde ‘sneller en sneller’ voor.

Het hele verhaal tot nog toe heeft veel mogelijkheden om uit te groeien naar iets moois, maar…

Het lijkt er op dat je binnen een dag aan de andere kant van de Ring bent. De hele invasie van de Ring kostte maar een paar dagen. Alles in de vorige delen en dit boek zou in amper een jaar plaats hebben gevonden. Thor zou dus nu amper 15 zijn, een geharde strijder, aankomende vader.
Gwen is (sinds een paar boeken) zwanger, maar lijkt pas in haar 15 of 16e week te zijn.

Thor is ver weg om het zwaard terug te halen, komt terug op zijn draak, en weet ondertussen ook nog eens een groot deel van het leger van het Rijk te vernietigen.

De scenes op het slagveld zijn erg ongeloofwaardig. Met een groep van 6 vrienden neemt Thor het op tegen honderden vijanden, en toch slagen zij er in het te overleven, soms met een of twee doden aan hun kant, maar dan gaat het om personen die ver van Thor en zijn groep afstaan.

Zoals ik al zei, een verhaal met veel mogelijkheden, als Rice de personages maar eens uitdiepte en niet zo veel herhaalde, want nu lijkt het er op dat we alles al eens gezien hebben in deze boeken. In de eerste helft van het boek slachten de goeden de slechten af, of verbranden ze door middel van het vuur van Thor’s draak.

Ik denk dat ik het volgende boek nog wel zal lezen, omdat de laatste gebeurtenissen met Thor afgekapt leken te worden, en niet goed beschreven of uitgelegd.

Er zijn zo’n 17 boeken in deze serie, en die spelen zich allemaal af in een tijdspanne van 2 jaar!

Hoe kan Rice nu de #1 verkopende auteur zijn van deze genre boeken?

Meer
Een mars van Koningen2
Een gift van wapens8
Een zee van schilden10
Gave van strijd17

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/een-rite-van-zwaarden-tovenaarsring-7/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }