Een motorboot voor een drijvend flesje

Een motorboot voor een drijfend flesje
Title: Een motorboot voor een drijfend flesje
Genre:
Serie:
Series Number: 13
Categorie:
De altijd zuinige Jan Prins en diens Amerikaanse vriend Bob Evers zijn juist begonnen aan een vakantievaart in een Scheldejol met een zeeroverszeil, als Jan in een sluis een leeg flesje ziet drijven. Dat is een dubbeltje waard. Met levensgevaar maakt Jan het buit. Er zit een afgescheurd stuk krant in, waar natuurlijk niemand op let. Jan wisselt het flesje in, maar kort daarop vaart hen een man in 'n motorboot tegemoet, die naar een drijvend flesje zoekt en hun zelfs zijn motorboot aanbiedt als zij het vinden. Daar klopt natuurlijk iets niet. De jongens halen het flesje weer op en het stuk krant blijkt een geheimschrift-boodschap om hulp te bevatten van iemand die gevangen zit. Jan en Bob geven de man zijn flesje terug, maar schrijven de boodschap over. Hij merkt dat echter, en zij raken zelf gevangen. De dikke, slimme Arie Roos intussen, die hen de volgende dag zou ontmoeten, wacht vergeefs en gaat op zoek. Samen met een onhandige particuliere detective beleeft hij de vreemdste nachtelijke avonturen - maar vindt zijn beide vrienden. Achter dit alles zit een bende van vier man, die jaagt op een in de Duitse tijd begraven schat... die zij onder de neus van de eigenaar opdelven. Juist op het nippertje, vlak vóór de Belgische grens, weten de drie vrienden het schip met de buit en de vier bendeleden te achterhalen.

Jan en Bob zijn begonnen met een vaarvakantie met hun eigen jol, als jan plotseling in een sluis een drijvend flesje vind. Die is zeker een dubbeltje waard. Met gevaar voor eigen leven haalt Jan de fles binnen. in het flesje blijkt een krantenknipsel te zitten.
Kort nadat Jan het flesje heeft binnengehaald worden zij aangesproken door een man in een motorboot die het flesje wil hebben. Hij biedt hen zelfs de motorboot hiervoor aan. De jongens snappen dat hier iets niet klopt en gaan niet op het aanbod in. Als de man merkt dat de jongens de geheime boodschap in het flesje hebben overgeschreven neemt hij hen gevangen.
Arie Roos, die hen de volgende dag zou ontmoetten, wacht vergeefs op zijn vrienden en gaat na enige tijd op onderzoek uit.

Meer
Sensatie op een Engelse vrachtboot6
Drie jongens als circusdetective8
Buitenissigheden bij een bosbrand2
Slimmigheden met suikerzakjes4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/een-motorboot-voor-een-drijvend-flesje-bob-evers-13-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }