Een Aanval Van Moed

Een aanval van moed
Title: Een aanval van moed
Originele titel: A Charge Of Valour
Auteur:
Series Number: 6
ISBN: 9781632911636
ISBN13: 9781632911636
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.72
Format: ebook
In EEN AANVAL VAN MOED (Boek #6 in de Tovenaarsring), vervolgt Thor zijn zoektocht, dieper het Rijk in, om het Zwaard van het Lot te vinden en de Ring te redden. Terwijl hij en zijn vrienden met een tragedie te maken krijgen en een lid van hun hechte groep verliezen, worden Thor en zijn overgebleven vrienden closer dan ooit, en leren ze dat ze tegenspoed samen moeten confronteren. Hun reis neemt hen mee naar nieuwe en exotische gebieden, waaronder de naargeestige Zoutvelden, de Grote Tunnel, en de Bergen van Vuur, terwijl ze het moeten opnemen tegen afschuwelijke monsters. Thors vaardigheden ontwikkelen zich terwijl hij traint, en hij zal al zijn krachten nodig hebben om te overleven. Ze ontdekken eindelijk waar het Zwaard naartoe is gebracht, en ze komen erachter dat ze naar de meest gevreesde plek in het Rijk zullen moeten afreizen om het terug te halen: het Land van de Draken. In de Ring herstelt Gwendolyn langzaam van haar aanval, en worstelt ze met een diepe depressie. Kendrick en de anderen zweren om te vechten voor haar eer, ondanks de onmogelijke kansen. Er volgt één van de grootste gevechten in de geschiedenis van de Ring, waarbij ze er alles aan doen om Silesia te bevrijden en Andronicus uit te schakelen. Ondertussen waagt Godfrey zich in vijandelijk gebied en leert hij wat het is om een krijger te zijn, op zijn eigen, unieke manier. Gareth slaagt erin om in leven te blijven en gebruikt zijn sluwheid om Andronicus voor te blijven, terwijl Erec voor zijn leven vecht om Savaria te redden van een invasie—en Alistair, zijn grote liefde, te redden. Argon betaalt een kostbare prijs wanneer hij zich mengt in menselijke affaires. En Gwendolyn moet besluiten of ze haar leven opgeeft of de rest van haar leven als een geïsoleerde non in de eeuwenoude Vluchttoren doorbrengt. Maar niet voordat, in een schokkende plotwending, Thor eindelijk ontdekt wie zijn echte vader is. Zullen Thor en de anderen hun zoektocht overleven? Zullen ze het Zwaard van het Lot vinden? Zal de Ring de invasie van Andronicus overleven? Wat zal er terecht komen van Gwendolyn, Kendrick en Erec? En wie is Thors echte vader? EEN AANVAL VAN MOED is een episch verhaal van vrienden en geliefden, rivalen en minnaars, ridders en draken, intriges en politieke machinaties, van volwassen worden, van gebroken harten, van bedrog, ambitie en verraad. Het is een verhaal van eer en moed, van lotsbestemming en tovenarij. Het is een fantasie die ons meeneemt naar een wereld die we nooit zullen vergeten, en die alle leeftijden zal aanspreken. Het boek is 70.000 woorden.

Hieronder een aantal gedachten over het verhaal in boek 6. Gewoon omdat ik denk dat een echte review er niet in zit.

**SPOILERS AHEAD**

Na 6 boeken gelezen te hebben in deze serie, lijkt het mij dat deze niet langer meer een Young Adult serie. Zeker niet nadat Gwen verkracht werd. Dat lijkt me niet echt in het genre te passen.

  • De karakters lijken wel steeds dommer te worden. Of moet ik, om in stijl te blijven, dommer en dommer zeggen. Op een dode na, hebben Thor en zijn gezelschap hun reis wel heel erg goed weten te overleven tegenover vijanden die vele malen sterker en groter waren.
  • Hoe wisten de drie broers waar het zwaard verborgen was? Ze konden onmogelijk een deal gesloten hebben met het leger van Het Rijk.
  • Toevallig bevrijden Thor en zijn groep nou net het meisje dat precies de weg wist de grot van de draken.
  • Er waren te veel wonderen in het verhaal, zoals Alistair die Erec net op tijd redde van de dood.
  • Op belangrijke momenten kan Thor magie bedrijven om zich zelf en de anderen te redden.
  • Thor leert eindelijk wie zijn vader is, maar of hij er echt blij mee is…, hoe kon Gwen’s moeder dit weten?
  • Hoe kan het dat Thor niet wist waar Gwen was, als ze in een vorig deel samen naar Silesia zouden vertrekken.
  • Schrijfstijl blijft slecht.

Toch blijf ik lezen, want ja… het verhaal is in beginsel goed genoeg.

Meer
Een mars van Koningen2
Een gift van wapens8
Een zee van schilden10
Gave van strijd17

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/een-aanval-van-moed-tovenaarsring-6/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }