Durdane

Durdane
Title: Durdane
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 1-3 omnibus
ISBN: 9029006013
ISBN13: 9789029006019
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.07
Format: Paperback
Op de fantastische planeet Durdane komt een Zuivere Knaap langzaam tot het besef dat er een geheimzinnige macht achter het caleidoscopische scherm aan de touwtjes trekt.

Review:
Eindelijk weer een beter boek van Vance. Vance is nou niet bepaald een auteur voor als je poëtische proza verwacht, maar meer een recht door zee schrijver

Het is een verhaal dat uitnodigt om door te lezen. Op 12 jarige leeftijd wordt Mur een ‘Zuivere Knaap’, bestemt om later ingewijd te worden in de sekte der Chilieten – een hallucinerende groep vrouwenhaters . Die toekomst ziet er in zijn ogen niet bepaald aanlokkelijk uit. Veel liever wordt Mur khitanspeler. Als hij ontsnapt aan een zware straf wegens heiligschennis, stuurt Grote Man Osso vleesetende ahulfs achter hem aan!

Tot zijn geluk overleeft hij de jacht en hij wordt opgenomen door een troep rondtrekkende muzikanten. Zo belandt hij in de stad Garwiy, waar hij in botsing komt met de mysterieuze Anome, de gevreesde Man zonder Gezicht die vanouds over alle kantons regeert. Zijn heerschappij heeft weinig om het lijf, hij deelt alleen straffen uit: overtreders en kwaadsprekers laat hij op afstand ontploffen. Maar aan het grootste gevaar dat Durdane bedreigt, doet hij eigenaardig genoeg niets. De Rode mensen vallen steeds vaker aan, doden mannen, ontvoeren vrouwen en kinderen. Niemand weet precies waar deze wezens vandaan komen.

..

Meer
De ogen van de overwereld1
De Moordmachine2
Het paleis van de liefde3
Throy3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/durdane/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }