Duivel trilogie

no title has been provided for this book
Author:
Serie:
Series Number: 1-3
ISBN13: 9789024562503
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.20
Format: Paperback
Omnibus met daarin: Profeet van de Duivel, Zoon van de Duivel, en Ziel van de Duivel Dit is de saga van Marak Viervinger. En van Valdis. Van Tania en van alle andere betrokkenen die in deze epische trilogie een rol spelen. Het verhaal van Marak begint met de verschrikkelijke Zabatha, leider en profeet van de Cataristen en de trouwste dienaar van de verboden god Cataris, die in de jeugdige Marak, een kind nog, een uitzonderlijk talent ontdekt om magie te kanaliseren. In deze wereld, waarin priesters en monniken de energie van hun god kunnen omzetten in magie, ziet Zabatha in de jeugdige Marak een pion van het kwaad die de Cataristen wel eens de wereldheerschappij zou kunnen bezorgen. De arme Marak weet van niets. Erger nog, hij is voor het leven getekend en wordt nu beschouwd als een aanhanger van de gevreesde Cataristen. Hogepriesteres Verina neemt het voor hem op en Marak stemt in met haar verzoek de Proef te ondergaan, om erachter te komen hoe groot zijn talent precies is. De gevolgen blijven niet uit...

Omnibus met de volgende verhalen:

Eindelijk weer eens een zeer goed fantasyverhaal, en dan ook nog eens van Nederlandse bodem. Goed, het verhaal was op sommige punten wel voorspelbaar, maar had een goede setting en de wereld kwam levendig genoeg over. Het was een meeslepend verhaal.  Wel lastig, maar begrijpelijk, vond ik de tijdssprongen die in het verhaal voor kwamen.

Wat een keuzes heeft de monnik Marak moeten maken in zijn leven. Als jonge jongen al naar de priesteropleiding van de Cataristen waarbij zijn linker pink geamputeerd werd, daarna zijn hele dorp afgeslacht door de gardisten. En dat is nog maar het begin van de ellende voor hem.

Eenmaal begonnen in dit boek was het moeilijk om het weg te leggen.

 

Later zal ik per deel een aparte ‘review’ maken

 

 

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/duivel-trilogie/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner