Drakenhart

Drakenhart
Title: Drakenhart
Originele titel: Drakenhart
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789024575282
ISBN13: 9789024575282
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.31
Format: ebook
Aan het monopolie op magie kwam voor de gehate Magyckers van Aimerey plots een einde toen de autistische Auric hun spreuken op gehoor wist te kopiëren. Het maakte van Auric in één klap de meest gezochte persoon van de Pelargo Archipel. De Magyckers hebben Auric echter nog altijd niet weten te pakken. Samen met zijn moeder Marit heeft hij onderdak gevonden bij de piraten van de Klauw, met wie ze zelfs een grote aanval van de Magyckers wisten af te weren. Maar niet elk gevaar komt van buiten. Valdana, Aimereys infiltrant bij de Klauw, wacht op een mogelijkheid om de naïeve Auric mee te lokken naar het tovenaarseiland. Door de jongen daar af te geven, hoopt ze voor zichzelf kansen te creëren op het door mannen gedomineerde eiland. Kansen die haar talent recht doen. De vraag is of Auric zal meewerken. Vooral nadat hij de gevangen draken heeft gezien… Drakenhart is het vervolg op De Klauw en de afsluiter van Adrian Stone’s fantasytweeluik Magycker, over de avonturen van Auric.

Dit boek was het lange wachten wel waard. Eindelijk lezen we hoe het verder gaat met de autistische 1 Auric en de anderen.

Door toedoen van Auric is de monopolie die de Magyckers van Aimerey op magie hadden verdwenen. De jongen wist hun spreuken op gehoor te kopiëren en te onthouden. De Magyckers proberen hem in handen te krijgen. Dat is hen echter niet gelukt. Hij, en zijn moeder Marit, hebben onderdak gevonden bij de piraten van ‘De Klauw’.

Helaas blijkt het gevaar ook van binnen te kunnen komen. Valdana, priesteres van de Orde, blijkt een infiltrant te zijn van de Magyckers. Het lukt haar om Auric aan haar te binden door Rolly, zijn huisdier, te vergiftigen. Uiteindelijk gaat de jongen met haar mee naar een dokter die zijn Roekil kan genezen.  Eenmaal aangekomen blijkt hij echter in het gezantschap van de Magykers te zijn beland. Hij wordt gevangen genomen en naar het eiland Aimerey gebracht Samen met de leider van de Klauw gaat Marit op zoek naar haar zoon.

De auteur kan zo beeldend schrijven dat je tijdens het lezen de draken en de luchtschepen zo voor je ziet.  Er wordt gebruik gemaakt van drie verhaallijnen, namelijk die van Marit, Valdana en Auric. Door het laatste lezen we vooral de gedachtegangen die de jongen maakt. Hierdoor zijn zijn acties en koppigheid wel te verklaren.
De verhaallijnen van de twee vrouwen hebben gemeen dat ze beide slechte ervaringen hebben gehad in het Aimery van hun jeugd.

Het verhaal is prettig afgerond, maar bevat genoeg aanknopingspunten voor meerdere verhalen in deze wereld.

---
  1. ik heb dit in het verhaal niet echt gemerkt[][]
---
Meer
Profeet van de duivel1
no title has been provided for this book1-3
Zoon van de Duivel2
Ziel van de Duivel (Duivel, #3)3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/drakenhart/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }