Dochter van het keizerrijk

Dochter van het Keizerrijk
Title: Dochter van het Keizerrijk
Originele titel: Daughter of the Empire
Genre:
Sub-genre: High Fantasy
Serie:
Series Number: 4
Sub Serie-naam: Keizerrijk
Sub Serie #: 1
ISBN: 9789460232268
ISBN13: 9789460232268
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.29
Format: ebook
Mara is zeventien jaar als zij volkomen onverwacht de Regerend Vrouwe van de Acoma wordt; een van de Grote Families van het keizerrijk Tsuranuanni op Kelewan die op het punt staat om uitgeroeid te worden. Mara wordt in de tempel van de orde van Lashima (de godin van het innerlijk licht) ingewijd als nieuwe zuster, en doet afstand van haar wereldlijke leven. Tijdens de inwijding wordt zij door Keyoke (de opperbevelhebber van de Acoma), weggeroepen. Haar vader (Heer Sezu) en haar broer zijn beiden om het leven gekomen tijdens een zinloze aanval op een barbarenstelling in de wereld achter de Scheuring (Midkemia). Hun dood maakt deel uit van de plannen van wrede, sadistische en geslepen Heer Jingu van de Minwanabi om de Acoma-familie definitief uit de weg te ruimen.

Terwijl over de vorige sub-serie nog geschreven werd dat de vrouwen daar een onderdanige rol hadden, is dat in dit eerste boek van een andere sub-serie duidelijk anders. Dit boek gaat deels over sterke, onafhankelijke vrouwen die, ondanks de tegenslagen, zich goed kunnen redden.

Dit is een sub-serie van Feist’s wereld, en in mijn ogen (tot nog toe) ook minder. Toegegeven, het heeft wat raakvlakken met Magiër (een oorlog met een andere wereld, een Krijgsheer, een paar bekende namen uit de De Oorlog van de Grote Scheuring sub-serie etc). Verder voelde het verhaal nogal… tja, wat is het goede woord. Plat.. On af? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat als dit mijn kennismaking met de serie was, ik deze niet verder zou gaan lezen. Nu weet ik echter dat Feist ook goede boeken schrijft, zal ik me door de volgende 2 delen uit de ‘Keizerrijk’ sub-serie worstelen.

Meer
Elfensprook / Een boosaardig sprookje
De houtjongen0.2
Een kroon in gevaar29
Het einde van de magiër30

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/dochter-van-het-keizerrijk-the-empire-trilogy-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }