De zieneres

De Zieneres
Title: De Zieneres
Series Number: 6
ISBN13: 9789460233678
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.24
Format: ebook
San Francisco Nicolas en Perenelle Flamel hebben nog één dag te leven en hun staat nog één ding te doen. Ze moeten San Francisco verdedigen. De monsters die op het eiland Alcatraz zijn verzameld, zijn losgelaten en op weg naar de stad. Als ze niet worden tegengehouden, zullen ze iedereen en alles op hun pad vernietigen. Maar zullen de tovenares en de legendarische alchemist, zelfs met de hulp van twee van de grootste krijgers uit de geschiedenis en mythen, in staat zijn de stad te redden? Of is dit het begin van het einde van de mensheid? Danu Talis Sophie en Josh Newman zijn tienduizend jaar teruggereisd in de tijd naar Danu Talis, achter dr. John Dee en Virginia Dare aan. Op dit legendarische eiland begint en eindigt de strijd om de wereld. Scathach, Prometheus, Palamedes, Shakespeare, Saint-Germain en Jeanne d'Arc zijn eveneens op het eiland. En niemand weet zeker waarvoor of voor wie de tweeling zal vechten. Op deze dag zal de strijd om Danu Talis gewonnen of verloren worden. Maar zal de legendarische tweeling zij aan zij de strijd aangaan? Of ieder voor zich – de één om de wereld te redden, de ander om die te vernietigen?

Ook dit boek was weer okay. Niet goed, niet slecht. Het einde verraste me een beetje ik dacht dat Sophie diegene was die de oude wereld Danu Talis zou vernietigen, en niet Josh. Waarom weet ik niet..

Het einde van het verhaal, waar de tweeling (die geen tweeling bleek te zijn) hun profetie vervulden was een goede. Scott bouwt echter zoveel op in het verhaal dat veel ervan nutteloos lijkt te zijn.

Het toevoegen van zoveel bekende karakters in deze serie was grappig. Sommige van de grote namen hadden geen ‘einde’. Nicholas en Perenelle Flamel sterven, maar wat gebeurde er met de andere, zoals Billy the Kid, William Shakespeare om maar een paar te noemen.

De enige karakter die zich ontwikkelde naar mijn idee was Virginia Dare, ze was nooit echt slecht.

Jammer dat de auteur Nicholas Flamel (toch de naamgever van de serie) zo marginaliseerde. Waarom spendeerde hij de helft van het boek met het voeden van zijn aura aan de Oude Spin Aerop-Enap? Natuurlijk ging het verhaal ook over de legendarische tweeling, maar had toch wel verwacht, en gehoopt, dat de naamgever iets meer zichtbaar zou zijn, zeker in de laatste delen.

Het was een leuke serie om te lezen, maar het zal niet een van mijn favorieten worden, of in mijn Top 10 terecht komen. Deze serie van 6 boeken had door een beetje bewerken makkelijk in 3 boeken kunnen passen. Toch een aantal leuke dagen met deze boeken gehad en ze hebben me uit een put getrokken waarin ik eigenlijk liever niet zat.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-zieneres-de-geheimen-van-de-onsterfelijke-nicolas-flamel-6/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner