De zee van monsters

De zee van monsters
Title: De zee van monsters
Auteur:
Series Number: 2
ISBN: 9789460924729
ISBN13: 9789460924729
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.24
Format: ebook
Als de boom van Thalia op geheimzinnige wijze vergiftigd raakt, vervagen de magische grenzen van Kamp Halfbloed. Percy heeft maar een paar dagen om het kamp te redden, voor het door een horde monsters overspoeld wordt. Hij gaat met zijn vrienden op reis over de Zee van Monsters om het magische tegengif te vinden. Onderweg ontdekt hij een gruwelijk geheim over zijn familie, waardoor hij zich afvraagt of het een vloek is of een zege om de zoon van Poseidon te zijn.

De nieuwe school van Percy Jackson heeft een dakloze jongen geadopteerd. Hij is een gevoelige, beetje dommige figuur, die de beste vriend van Percy wordt. Percy en Tyson worden tijdens de gymles aangevallen door reuzen . Het lukt de jongens om te vluchten, en samen met het meisje Annabeth reizen ze naar Kamp Halfbloed, een plek waar de halfgoden bijeen komen.  Daar komt hij er achter dat Tyson een Cycloop is.  Ook komt hij tot de ontdekking dat zijn vriend Grover, een Sater, in gevaar is. De boom van Thalia is stervende, en daardoor dreigen de grenzen van het Kamp te verdwijnen. Slechts een magisch object kan helpen, het Gulden Vlies. Percy, Tyson en Annabeth vertrekken op een missie om het Vlies te vinden en Grover te redden.

Weer een spannend avontuur voor Percy, met voldoende actie. Het is leuk om te lezen hoe Riordan de Griekse mythen met elkaar verweeft in dit verhaal. Het boek was iets minder dan het voorgaande deel, daarom een iets lager score.

 

Meer
Het verborgen orakel1
De duistere voorspelling2
De brandende doolhof3
De tombe van de tiran4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-zee-van-monsters/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }