De Zaak Menten. Het complete verhaal

De Zaak Menten: Met Nieuwe Onthullingen Over De Velser Affaire
Title: De Zaak Menten: Met Nieuwe Onthullingen Over De Velser Affaire
Auteur:
Categorieën: ,
ISBN: 9789089753229
ISBN13: 9789089753229
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.64
Format: ebook
Tijdens de Kamerdebatten over de zaak Menten in november 1976 werd hans Knoop wegens zijn koppige volharding vergeleken met zijn Amerikaanse collega's die in zo belangrijke mate bijdroegen tot de oplossing van het Watergate-schandaal. Dat er inzake meten - binnen Nederlandse verhoudingen - inderdaad sprake ia van een soortgelijk schandaal lijdt geen twijfel. Daarvoor waren en zijn er teveel vooraanstaande Nederlanders bij de kwestie betrokken. Na de oorlog heeft Menten gewonnen noch verloren: nadat er een gevangenisstraf van drie jaar tegen hem was geeist, werd hij uiteindelijk veroordeeld tot acht maanden, gelijk aan de duur van het voorarrest. en als hij niet een gedeelte van zijn verzamelijk kunstwerken ter veiling had aangeboden, was het daarbij waarschijnlijk gebleven. Maar de 'zakenman uit Blaricum' heeft er zelf voor gezorgd daht het anders liep en Hans Knoop heeft hem daarbij graag en afdoende geholpen. In dit boek zet de 'lastige Amsterdamse journalist' die deze zaak opnieuw aan het rollen bracht, de feiten nog eens op een rijtje. Het resulaat is een historisch document, dat wellicht nog verbluffender is dan men ooit voor mogelijk had gehouden.

boekenplank: waargebeurd, informatief, 2013, oorlog-verzet

Fascinerend verhaal om te lezen. Bizar genoeg om fictie te zijn, maar ik weet dat deze dingen echt gebeurt zijn. De informatie is op zo’n manier geschreven dat het lekker wegleest zonder gelijk een roman te worden. Soms worden wel eens dingen herhaald.

Deze gebeurtenissen worden wel vergeleken met het Watergate-schandaal, ook hier waren vooraanstaande Nederlanders betrokken.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-zaak-menten-met-nieuwe-onthullingen-over-de-velser-affaire/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }