De wreker

De wreker
Title: De wreker
Originele titel: Das kind
Sub-genre: psychothriller
Categorieën: ,
ISBN: 9789026127748
ISBN13: 9789026127748
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.75
Format: ebook
Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern - een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel. Zijn verbazing slaat echter om in ontzetting als hij in de kelder die Simon hem beschreven heeft inderdaad de stoffelijke resten van een mens aantreft. Deze vondst is slechts het begin van een bizar avontuur. In zijn brievenbus vindt Stern een dvd met beelden van een tienjarig jongetje dat sprekend lijkt op zijn zoontje Felix, die kort na de geboorte is overleden. De voice-over op de dvd beveelt Stern om binnen een week alle moorden waarover Simon vertelt na te trekken, zonder de politie in te schakelen. Voldoet hij aan deze eis, dan zal hij Stern in contact brengen met Felix. Hiermee begint een gruweltocht door de schimmige onderwereld van Berlijn. Er komen smerige zaken aan het licht, zaken die Stern ondanks al zijn beroepservaring nooit voor mogelijk had gehouden. Wat is er destijds precies gebeurd op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar Felix stierf?

De advocaat Robert Stern verwachtte niet om zijn ex-vriendin te ontmoetten. Deze vriendin arriveerde met een jong kind in een ambulance. Dit 10 jarig, chronisch ziek, jongetje bekend een moord. Een moord die hij niet gepleegd KAN hebben, hij was toen nog niet eens geboren. De advocaat van de jongen gaat op onderzoek uit, en vind in de door de jongen beschreven kelder inderdaad de stoffelijke resten van een mens. Hierna volgt nog een bizar avontuur. Later ontvangt de advocaat een DVD in zijn brievenbus met daarop een jongen die sprekend lijkt op zijn eigen zoontje Felix. Hij krijgt 7 dagen de tijd om de moorden die het jongetje opbiecht te onderzoeken, zonder de politie te waarschuwen.

Een verhaal over regressie, reïncarnatie, en duistere zaken, vlot geschreven en soms echt spannend. Je kon goed de spanning en wanhoop van de hoofdrolspelers voelen op sommige momenten, zeker toen  de jongen Simon door een louche makelaar en zijn vrouw werd meegenomen en het slachtoffer dreigde te worden van een bende pedoseksuelen.

Zoals altijd een top psychologische thriller van de hand van Fitzek. Aanrader

Meer
Het Joshua Profiel
De gijzeling
De ogenverzamelaar1
De ogenverzamelaar2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-wreker/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }