De wraak

Wraak
Title: Wraak
Originele titel: Revenge
Genre:
Series Number: 2
ISBN: 9789024509706
ISBN13: 9789024509706
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.97
Format: Paperback
De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling. Duidelijk is alleen dat de Triniteit de wraakzuchtige god Orlac ervan kan weerhouden het rijk te vernietigen. De Triniteit zelf blijft echter een groot mysterie. Torkyn Gynt, door een wonder gered van de dood, zoekt een veilig onderkomen in het Kernwoud. Maar de macht van Orlac neemt verder toe en Torkyn zal ook daar niet lang veilig zijn, er moet worden gehandeld. Torkyn wordt gedwongen al zijn reserves in te zetten. Hij stuurt zijn geestgezel erop uit om te gaan zoeken naar zijn kinderen en de drie geheimzinnige stenen van Ordolt, die de dreiging mogelijk kunnen afwenden. Zelf bijt hij zich vast in het spoor van zijn aartsvijand Goth. Maar Torkyn komt onverwacht op een zijspoor terecht als zijn valk Clout door piraten wordt gevangen en hijzelf tot slaaf wordt gemaakt. Elders, in Tallinor, is Alyssa er nog steeds niet overheen dat haar geliefde Torkyn niet langer tot de levenden behoort, en die wetenschap drijft haar tot wanhoop.

Dit was een hele lange zit, vanaf februari tot en met juni, maar kon me ook niet langer dan 20/30 minuten concentreren op het (audio)boek. Kwam niet van het verhaal zelf, maar door de verteller. Die struikelde regelmatig over woorden, en was soms onduidelijk. Ik had daarom moeite om me echt in te leven in de personages. En dat is jammer want ik begreep van andere reviewers dat het een heel goed verhaal is. Ben dan ook naarstig op zoek naar deze boeken in epub formaat.

Het is duidelijk dat allen de Triniteit kan helpen het land te redden, maar Thor weet helemaal niet wat dat inhoudt. Hij moet op zoek gaan naar deze Triniteit. Als zijn valk gevangen wordt genomen, komt de zoektocht in problemen.  Thor gaat eerst op zoek naar de valk, die een getransformeerde ‘paladijn’ is, maar komt daardoor in de handen van een bende slavenhalers.

Alyssa is nog steeds in de waan dat haar geliefde dood is. Uiteindelijk vindt zij nieuw geluk bij de Koning, nadat zijn vrouw was overleden.

Meer
Het verraad1
Eindbestemming3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-wraak/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }