De watermeesters

Watermeesters
Title: Watermeesters
ISBN: 9022994015
ISBN13: 9789022994016
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.33
Format: Paperback
Vlak nadat Tim Paltzer zijn vriendin, de journaliste Sophie van Lanschot, in paniek vraagt of zij alle bestanden van zijn computer kan wissen, verdwijnt hij. Sophie zet alles op alles om er achter te komen wat er aan de hand is. Dan wordt Berend Adriaans, directeur van het ingenieursbureau waar Tim werkt en dat gespecialiseerd is in waterbeheer, levenloos aangetroffen. Zijn hoofd is in een dijk gestoken. Een symbolische daad? De relatie tussen de moord op Berend Adriaans en een eeuwenoude schedel die een aantal maanden eerder gevonden is, lijkt absurd. Toch leiden het spoor dat Sophie volgt en het moordonderzoek van de recherche, naar een moord in de zeventiende eeuw en een groep rijke kooplieden die toen een obscure overeenkomst sloten. Een overeenkomst waarbij alles om macht draait. En om water. Nu, bijna vierhonderd jaar later, lijkt die geschiedenis zich te herhalen… Daniëlle Hermans is na een studie Kunstbeleid en -management aan de Universiteit Utrecht het communicatievak ingegaan. Naast schrijfster is zij freelance communicatiemanager. Haar grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben haar aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen.

Wat is het verband met de dood van Berend Adriaans en een eeuwenoude schedel?

De eerste 3 hoofdstukken wisten me niet echt te boeien. Omdat ik niets anders had heb ik het boek toch maar uitgelezen. Langzaam werd het ietsjes spannender.

De gebeurtenissen van 400 jaar geleden en die van nu zijn gelijkaardig. Aparte ontknoping.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-watermeesters/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }