De wachters van de duivelsbijbel

Die Wächter der Teufelsbibel
Title: Die Wächter der Teufelsbibel
Originele titel: Wächter der Teufelsbibel
Genre:
Series Number: 2
Categorieën: ,
ISBN: 9789026127021
ISBN13: 9789026127021
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.62
Format: Hardcover
Praag, 1612. Na de dood van keizer Rudolph II dringen plunderaars de Burcht binnen en stelen het meest omstreden boek van die tijd, de Codex Gigas. Dit boek staat ook bekend als de Duivelsbijbel, en werd volgens de overlevering met behulp van een monnik door de duivel zelf geschreven. Niet veel later gebeuren er onheilspellende dingen in de naam van de Satan: mensen begaan de verschrikkelijkste misdaden en getuigen dat ze de Duivel hebben zien lachen en dansen, en allerlei duistere voorspellingen worden bewaarheid. Het lijkt of er een verband is tussen de diefstal van de Duivelsbijbel en de plotselinge toename van het geweld, maar het is een raadsel waarom. De jacht op de Duivelsbijbel wordt geopend en er gaan geruchten dat er een kopie van het boek in omloop is gebracht, hetgeen de vraag oproept waar zich dan de echte bevindt… Met de verwoesting van een klooster in Braunau ontbrandt de religieuze strijd en proberen monniken de Bijbel veilig te stellen en het Goede te redden. Maar is het Kwaad door het Kwaad uit te roeien?

Beter dan het eerste boek. Meer spanning, meer plot, betere verhaallijn. Karakters komen goed tot leven.

Een combinatie van historische feiten met fictie, hen verwevenheid vertellen het verhaal zo realistisch, dat alle personages en de historische landschappen tot leven kwamen.

Wat ik voorspelbaar / niet zo goed vond is dat Cyprian wordt verondersteld dood te zijn. Zijn lichaam wordt echter niet gevonden.
Wanneer de gezinsleden allemaal verzameld zijn in Pernstein, (om verschillende redenen), is het duidelijk hoe het zal eindigen

Meer
De duivelsbijbel1
De erfgename van de duivelsbijbel3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-wachters-van-de-duivelsbijbel/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }