De vloek van de Titaan

DE vloek van de titaan
Title: DE vloek van de titaan
Auteur:
Series Number: 3
ISBN: 9789460924736
ISBN13: 9789460924736
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.34
Format: ebook
Percy Jackson is inmiddels veertien en een beetje wijzer.Wanneer zowel zijn vriendin Annabeth als de godin Artemis verdwijnt, wordt er een zoektocht op touw gezet.Haast is geboden: het orakel heeft voorzien dat de godin in ieder geval vóór de winterzonnewende terug moet zijn, want haar invloed zal doorslaggevend zijnin de oorlog tegen de Titanen. Percy gaat op pad met zijn beste vriend Grover en een bont gezelschap.Hij wordt geplaagd door onheilspellende dromen.Het orakel heeft namelijk nog meer voorspeld: een van hen zal het niet overleven. Maar wie?

Het is Grover gelukt om twee Halfbloed kinderen op te sporen. Deze twee kinderen, broer en zus, zitten op een kostschool waar ze echter in gevaar zijn. Percy Jackson, Thalia en Annabeth proberen de kinderen in veiligheid te brengen, maar zoals te verwachten was, worden zij aangevallen door demonen. Tijdens de strijd krijgen Percy en de zijnen hulp van de Godin Artemis en haar Jageressen. Annebeth verdwijnt, en Artemis vertrekt om haar persoonlijke queeste te volbrengen. Voor zij vertrekt beveelt zij haar Jageressen om mee te werken met de bewoners van Kamp Halfbloed. De tijd dringt, want Artemis moet VOOR de zonnewende terug zijn. Samen met twee Jageressen, Grover en Thalia, vertrekt Percy opnieuw op een missie om Artemis te vinden, en gelijk op zoek te gaan naar Annabeth. Dit is een missie die gevaarlijk kan uitpakken, want het orakel had voorspeld dat er van deze missie twee mensen niet zouden terugkeren.

Weer een mooi uitgewerkt verhaal van de hand van Rick Riordan. Ook hierin weer nieuwe mythische figuren uit de Griekse oudheid.

Meer
Het verborgen orakel1
De duistere voorspelling2
De brandende doolhof3
De tombe van de tiran4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-vloek-van-de-titaan/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }