De vesting van de Titanen

De vesting der Titanen
Title: De vesting der Titanen
Genre:
Series Number: 4
ISBN: 9789024592135
ISBN13: 9789024592135
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.37
Format: ebook
De Vesting van de Titanen van Richard Schwartz is het vierde deel in de Godenoorlogen-reeks, het vervolg op Het Geheim van Askir. Havald, de engel des doods, wordt geconfronteerd met een duistere dreiging: de vijand heeft een geraffineerd plan gemaakt om vanuit Thalak de zeven koninkrijken met de grond gelijk te maken. Bij de vesting van de titanen zal een wedstrijd moeten uitwijzen wie de tarn - de vergetelheidskroon - toekomt en wie daarmee de aanvoerder wordt van de barbaren in de Oostmark. Tot die tijd geldt een wapenstilstand, maar terwijl de necromantenkeizer een oud artefact opgraaft en Havalds bondgenoten aan een gevaarlijk plan staan blootgesteld, moet de ware dreiging nog volgen. Want Havald realiseert zich niet wat een vreselijk onheil de laatste tegenstander in de wedstrijd voor hem in petto heeft – en dat het slechts een kwestie van tijd is voor een diepe duisternis in zijn eigen ziel weet te ontsnappen…

het 4e (en voorlopig laatste deel??) uit de Godenoorlogen van Schwartz. Omdat het lang geduurd had voor ik dit deel kon lezen, was ik al veel kwijt uit de eerdere delen, maar gelukkig kwam dat gaandeweg allemaal wel weer terug.

De verhaallijnen van Schwartz zijn niet hoogdravend of blijven maar aanslepen. Er is voldoende actie en de personages zijn goed vormgegeven. Hoewel het aan te raden is om eerst de voorgaande 3 boeken te lezen, is dat niet perse nodig. Ik merk wel dat het verhaal een beetje afgezaagd begint te worden, kreeg zelf het idee dat er stukken tussen uit waren gehaald. Gelukkig blijft de verhaallijn nog wel intact. Jammer is wel dat daardoor soms kleinere elementen, die wel belangrijk zijn voor het verhaal, niet goed door komen.

Havald zelf is veranderd, in plaats van het aangename personage dat hij was, lijkt hij langzaam te veranderen. Hij lijkt duisterder te worden. Ook krijgt hij nog meer krachten. ik vroeg me tijdens het lezen regelmatig af waar Havald eigenlijk nog de  metgezellen nodig had. Hij kon bijna alles zelf oplossen.

De bekende personages als Serafine, Zokora en Varosch zijn nog steeds aanwezig, en hun aanwezigheid voelde goed

Meer
De vuureilanden5
De uil van Askir5.5
De witte vlam2
Het Bloedende Land3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-vesting-van-de-titanen/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }