De Verborgen Sleutel

De verborgen sleutel
Title: De verborgen sleutel
Genre:
Series Number: 5
ISBN: 9789463082679
ISBN13: 9789463082679
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.44
Format: ebook
Met de wederopstanding van de Maleficiërs zijn de Zwarte Kunsten teruggekeerd. De duistere Magiërs winnen aan kracht. Tijdens een bezoek aan Londen krijgen William en Martha onverwacht een mysterieuze kaart in handen. Als ze ontdekken dat de Maleficiërs er jacht op maken, is hun leven in gevaar. Ze raken verwikkeld in een strijd om een oud en machtig wapen. Het avontuur voert hen naar historische plaatsen die zijn verbonden met geheimen. Gedurende hun zoektocht worden ze geholpen door de mysterieuze Orde van Pendragon. Een spel van intriges en verraad begint. Vier koningshuizen strijden om het wapen, elk gedreven door een andere ambitie om de vijand ten val te brengen. Deuren naar werelden die eeuwenlang verborgen zijn gebleven, worden geopend.

Opnieuw, of nog steeds, is Terra Fabula in gevaar. Martha en William, intussen gekroond als Koning en Koningin van Terra Fabula, gaan er op uit om de sleutel te vinden voor een wapen dat kan helpen om Terra Fabula te beschermen. Het blijkt echter dat er meerdere kapers op de kust zijn. Ook de andere huizen (Noord, Oost en Zuid) proberen dit wapen te vinden. Hun speurtocht brengt hen op historische plaatsen, in Europa.

Tijdens een bezoek aan Londen geeft een geheimzinnige persoon een deel van een kaart aan de tweeling. Het blijkt dat de oude vijand, de Maleficiërs, nog steeds bestaan en probeert om de wereld te overheersen. De geheimzinnige Orde van Pendragon helpt de tweeling in dit avontuur.

Met ieder deel van deze serie wordt het verhaal duisterder, maar niet extreem, en dat is gezien de doelgroep natuurlijk maar goed ook. In dit boek beleven we ook de avonturen van de slaaf Pavel, die zijn eigen reden heeft om de heerser van het Huis van het Oosten te haten. Wat mij betreft verdient hij een eigen serie. 😉

Het Strijdspel, een soort toernooi voor de krijgers van Terra Fabula, lijkt ontleend te zijn aan het spel ‘Wipe-Out‘ dat een aantal jaren geleden populair was op televisie.

Had ik in het begin nog wat twijfels over de serie, nu begint het zich langzaam een plekje te veroveren tussen andere fantasy verhalen.

Helaas is dit, in ieder geval voor eventjes, het einde van het avontuur daar de rest van de boeken nog geschreven moet worden.

Meer
Het Vergeten Koninkrijk1
De vervloekte orakelsteen3
De Kristallen Tempel4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-verborgen-sleutel-de-boeken-van-terra-fabula-5/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }