De uitverkorene

De utverkorene
Title: De utverkorene
Originele titel: The Chosen
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789000365760
ISBN13: 9789000365760
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.83
Een jongen. In veel opzichten onopvallend. En toch op de een of andere manier ideaal voor de wedstrijd die hij binnenkort gedoemd zou zijn te spelen. Met zijn brein was hij in staat hun spel te waarderen. Te begrijpen. Misschien zelfs... te winnen. Cade wordt van het ene op het andere moment vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd. Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren, monsterlijke beesten en – wat eigenlijk nog vreemder is – mensen uit verschillende tijdperken. Cade heeft maar weinig tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, want al snel moet hij samen met een groep anderen meedoen aan een bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door geheimzinnige opperheren. Wie zijn zij? En waarom hebben ze juist deze jongeren uitgekozen? Cade moet zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie…

Aardig maar rommelig verhaal. De synopsis komt niet overeen met het werkelijke verhaal. Wel spannend. Jammer dat het einde zo’n domper was.

Een aantal kinderen worden plots uit hun eigen tijd en wereld weg gehaald en neergezet op een onbekende , gevaarlijke wereld. Wat zij daar moeten doen is nog onduidelijk.

Het hele idee achter het verhaal staat mij wel aan, en baal daarom ook ontzettend dat de volgende twee delen niet beschikbaar zijn in het Kobo-Plus abonnement.

Meer
De nieuweling1
De outcast0.5
Handboek van een summonerdbook0.6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-uitverkorene-contender-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }