De uitdager

De uitdager
Title: De uitdager
Originele titel: The Challenger
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789000366323
ISBN13: 9789000366323
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.32
Format: ebook
Het spectaculaire tweede deel van de Contender-trilogie In de eerste ronde van het dodelijke spel dat de opperheren spelen, moeten Cade en de andere mededingers opnieuw het oerwoud in. Deze keer om wapens te zoeken voor een uitzonderlijk duel. Maar het zijn niet de beesten uit de jungle waarvan ze het meest te vrezen hebben. Ze zullen snel ontdekken dat wie van de mensheid overgebleven zijn hun eigen beschaving hebben opgebouwd, over de ruggen van slaven. Kan Cade op tijd ontsnappen uit hun klauwen om voor het overleven van zijn eigen soort te vechten? Of zal hij sterven als gladiator in het Colosseum van Nieuw Rome? De uitdager is het vervolg op De uitverkorene: 'Een geweldig, onthutsend en naar meer verlangend eerste deel van de Contender-trilogie.' Bangersisters.nl

Een felle strijd tot de dood. Tieners die gedwongen om te doden of gedood te worden. Het speelt zich allemaal af in dit tweede deel uit de Contender serie van Taran Matharu. Opnieuw heeft hij een verhaal vol actie, verdriet  en heldendaden geschreven. Een waardig vervolg op ‘de uitverkorene’.

Cade, een van de mededingers uit het vorige deel, moet nu de groep leidden om volwassen te worden en verder moet gaan dan waar hij zich ooit toe in staat heeft geacht. Hij is gekozen om de in een een-op-een gevecht tegen een andere mededinger van een andere wereld, te strijden tot de dood. Het lot van hun thuiswereld hangt er van af.
De groep heeft een maand de tijd om hem voor te bereiden op de grote slag, die uiteindelijk over het lot van de Aarde zal beslissen. Voor het zover is worden Cade en vier van zijn vrienden echter als slaven gevangen genomen en moeten zij vechten in Colosseum van het Nieuwe Rome. Als zij dit winnen krijgen zij een artefact van de keizer die Cade kan helpen. Intussen begint er iets van liefde te ontluiken tussen Cade en Amber.

Ondanks alle leed die hen treft lukt het hen om Cade voor te bereiden op de volgende ronde van het spel waarin zij gedwongen worden mee te doen.

Meer
De utverkorene1
De nieuweling1
De outcast0.5
Handboek van een summonerdbook0.6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-uitdager-contender-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }