De tunnel

De tunnel
Title: De tunnel
Originele titel: De tunnel
Auteur:
Genres: ,
ISBN: 9789045125084
ISBN13: 9789045125084
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.21
Format: e-book
September 1940: de Blitz begint. Maandenlang wordt Londen gebombardeerd. Elke nacht schuilen tienduizenden mensen in de Ondergrondse: ze slapen op de perrons, op stilstaande roltrappen, naast het spoor. Daar, diep onder de grond, leren vier jongeren elkaar kennen. Quinn is vijftien. Ze is van huis weggelopen met een tas vol juwelen en ze wil de wereld veranderen. Jay is alles kwijt, dus regels kunnen hem gestolen worden. Sebastian is Quinns grote broer, maar ze noemt zijn naam niet. Voor zijn familie bestaat hij niet meer. Ella van veertien vertelt het verhaal. Ze is net een jaar ziek geweest en voelt zich onzichtbaar – maar dan komt de tunnel.

Dit was niet het soort boek dat ik verwachtte door de synopsis. Had gedacht dat het zou gaan over de vier kinderen die in een of andere tunnel de oorlog overleefde, maar dit niet. Al vrij snel was duidelijk hoe het verhaal zou eindigen. De oorlog speelt een, niet eens zo heel erg belangrijke, rol op de achtergrond.

Het boek leest lekker weg, het heeft de benodigde romantiek en dat is zeker iets wat de doelgroep weet te waarderen. Voor mij persoonlijk geef ik het echter een lage score, omdat ik me niet goed heb kunnen identificeren met de hoofdrolspelers, ze waren mij te modern.

Ik heb boeken gelezen over de oorlog en kinderen die meer indruk maakte dan deze. Ik denk zelf dat de auteur beter kan, getuige het boek ‘Ik kan nog steeds niet vliegen

Meer
Ik kan nog steeds niet vliegen

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-tunnel-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }