De triomf van de Dwergen

Triomf van de Dwergen
Title: Triomf van de Dwergen
Originele titel: Der Triumph der Zwerge
Auteur:
Genre:
Sub-genre: High Fantasy
Serie:
Series Number: 5
ISBN: 9789024568178
ISBN13: 9789024568178
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.13
Format: ebook
De Triomf van de Dwergen is het langverwachte vijfde deel in de Dwergen-reeks. Nu de strijd om het Veilige Land voorbij is, keert de rust onder de bewoners eindelijk terug en is het land sterker dan ooit voorbereid om elk gevaar te trotseren. Maar niet alles is wat het lijkt... In hun oude rijk smeden de elfen duistere plannen. En in de Grijze Bergen wordt een mensenkind gevonden dat de taal van de alfen spreekt. Wonder boven wonder weet het meisje de gunst te winnen van vele bewoners van het Veilige Land. Alleen de dwergen bekijken haar met argusogen. Als er in de bergen voorbij de grenzen vervolgens een nieuwe, oppermachtige vijand wordt gesignaleerd, blijkt dat het meisje een geheim met zich meedraagt dat de toekomst van mens en dwerg zal bepalen. Met een laatste, allesbepalende slag in het vooruitzicht speelt er echter nog steeds een belangrijke vraag: is de teruggekeerde Tungdil werkelijk de legendarische held van weleer?

Mooi om de personages weer eens te zien. Boek had een lange opbouw naar een abrupt einde.

Een jaar nadat het kwaad, opnieuw, uit het land is verdreven heerst er vrede in het land. Maar niet voor lang. Een grote groep Elven eist toegang. Zij schijnen een Profetie te hebben gehad dat zij naar het thuisland moeten terug keren. Helaas hebben de Duistere Elfen een manier gevonden om te infiltreren in de groep.

Een grote groep met bekende en onbekende wezens uit het Noorden valt het land aan. Tussen hen ook een groot aantal menselijke wezens die niet te doden zijn.

De boeken van Heitz zijn allemaal fijn om te lezen, kan dus niet wachtten op het/een volgend deel.

Meer
De strijd van de Dwergen2
De wraak van de dwergen3
Het lot van de dwergen4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-triomf-van-de-dwergen-dwergen-5/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }