De tovenares

The Sorceress
Title: The Sorceress
Series Number: 3
ISBN: 9789460922916
ISBN13: 9789460922916
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.11
Format: ebook
Het derde deel van de succesvolle reeks rond de avonturen van de onsterfelijke Nicolas Flamel. Nadat ze in Parijs ontsnapt zijn aan de klauwen van Macchiavelli, reizen Sophie en Josh naar Londen. Zonder zijn magische boek wordt Nicolas Flamel elke dag zwakker en zijn vrouw Perenelle zit nog steeds opgesloten in Alcatraz. Nu de krachten van Josh zijn ontwaakt zoeken ze dringend een Oudere die hem kan leren hoe deze te gebruiken. Maar de enige Oudere die in aanmerking komt is waanzinnig: de legendarische Gilgamesj… Actie, spanning, mythologie, magie en bekende historische personages; De tovenares is een waardig nieuw hoofdstuk in de avonturen van Josh en Sophie die samen met de onsterfelijke Nicolas Flamel de kwaadaardige John Dee bestrijden.

boekenplank: 2018, e-books, fantasy, young-adult
Bookcrossing ID:

Review:
Boek paste goed bij de voorgaande 2 boeken uit de serie. Geen grote verrassingen, maar wel een grappige story-line.

De tweeling (Josh en Sophie, 15 1/2) zijn nog steeds op de vlucht voor de krachten van het kwaad. De pas geleden ontwaakte krachten van Sophie (Vuur en steen) en Josh’s kennis van tactiek waren nauwelijks genoeg om te ontsnappen aan de klauwen van de Duistere Onsterfelijke John Dee, Niccolo Machiavelli en hun bondgenoten aan het einde van het vorige deel. Hun bondgenoot ‘Scatty’ verdween in de rivier Seine en de vrouw van Nicholas zat gevangen op Alcatraz.

Hun vrienden doen alles om de tweeling te laten ontsnappen uit Frankrijk, zodat ze tijd krijgen om hun nieuwe krachten te trainen. Helaas was de enige mogelijkheid Londen, de plaats waar Dr. John Dee op zijn sterkst is.

De goede koning Gilgamesh woont er, en hij kan de tweeling de magie van het water leren. Met de hulp van William Shakespeare en de ridder Palamedes bestrijden zij alles wat Dee en de gehoornde God op hun weg sturen.

Josh wordt eindelijk verlost van zijn zeurderige karakter en meer zijn eigen zelf. De Oudere Mars Ultor opende zijn tactische kennis. Het is fascinerend om ook te zien hoe Josh omgaat met de Coward’s Blade Clarent (de tweeling van Excalibur). alweer een tweeling

De tweeling wordt ‘zelfstandiger’ en wil steeds meer weten van het waarom en doen niet meer blindelings wat ze gezegd wordt. Ze begrijpen steeds meer de reikwijdte van hun krachten en willen die voor het goede gebruiken, niet enkel als een instrument voor een ander, inclusief Nicholas Flamel.

De mix van allerlei historische figuren uit de geschiedenis en overlevering is een brilliante. Wie had ooit gedacht dat een naam als William Shakespeare ooit een Duistere onsterfelijke zou zijn, of Billy the Kid.

De boeken worden naar mijn idee steeds beter, dus op naar boek 4

De twee die één zijn, de één die alles is

No entries found for the "author" taxonomy.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-tovenares-de-geheimen-van-de-onsterfelijke-nicolas-flamel-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }