De terugkeer van de Temujai

De terugkeer van de Temujai
Title: De terugkeer van de Temujai
Originele titel: Return of the Temujai
Genre:
Series Number: 8
ISBN: 9789025772017
ISBN13: 9789025772017
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.32
Format: ebook
Een nieuw deel in de bestsellerserie Broederband Terwijl Hal en de Reigers thuis in Hallasholm zijn, blijkt Skandia in groot gevaar. De Temujai, meedogenloze krijgers uit de oostelijke steppen, zijn onderweg om Skandia te veroveren. De Skandiërs zijn klaar voor de strijd, de weg door de bergen is met hand en tand verdedigd. Maar wat als de Temujai een andere route kunnen vinden? Erak stuurt Hal en zijn bemanning op onderzoek uit om de Temujai te stoppen, tegen elke prijs... In dit spannende gevecht tussen Skandiërs en Temujai wordt de Broederband van Hal geconfronteerd met de gevaarlijkste vijand tot nu toe. Fans van De grijze jager zullen zeker ook smullen van deze spin-off van de beroemde bestsellers. John Flanagan weet opnieuw een meeslepende fantasiewereld te creëren vol spannende en gevaarlijke avonturen.

Sinds de laatste twee delen heb ik meer en meer het gevoel dat de auteur langzaam door zijn ideeën begint te raken. Langzaam worden de verhalen minder van kwaliteit. In dit boek wordt een oud idee uit eerdere delen opnieuw gebruikt. Voor mij voelde het boek voorspelbaar en niet interessant aan. Het boek begon me tegen te staan. De verhalen over hoe de ‘Reiger’ vaart en het vechten hebben we in de vorige 7 delen al wel gezien.
Deze serie zou een fantasy-serie moeten zijn, maar het voelt steeds meer aan als historische fictie dat plaats vind in een op aarde gelijkende wereld.

Op dit moment weet ik niet of ik ga proberen om het 9e deel te lezen.
Geen slecht boek, maar vergeleken met Flanagan’s eerder werk steekt het schraal af.

Meer
De outsiders1
De indringers2
De jagers3
De Slaven van Socorro4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-terugkeer-van-de-temujai/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }