De stukken uit Berlijn

De stukken uit Berlijn
Title: De stukken uit Berlijn
Originele titel: The Pieces from Berlin
Auteur:
Genre:
Categorie:
ISBN: 9789038859217
ISBN13: 9789038859217
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.02
Tag:
Format: Paperback
Tijdens een diner in Berlijn ontmoette ik het kwaad. Een journalist vertelde me het verhaal van een vooraanstaande vrouw die in antiek handelde. In 1944 reed ze van het verwoeste Berlijn naar Zürich met zeven vrachtwagens vol spullen die ze van haar joodse vrienden had gestolen. Deze vrienden waren vermoord. Daar had ze wel voor gezorgd. Ze werd uiteindelijk alleen veroordeeld wegens misleiding van de douane aan de Zwitserse grens. Ze overleed, heel oud, fatsoenlijk en stinkend rijk, in haar villa aan een meer. In De stukken van Berlijn maakt u kennis met Lucia Müller-Rossi - ooit de intelligente dochter van een bankier in Milaan, vervolgens een keurige huisvrouw, daarna een courtisane in het Berlijn van de Tweede Wereldoorlog, misdadigster, en dan, na de oorlog, handelaar in prachtige antieke voorwerpen, bekend en gerespecteerd. Totdat Sarah Freeman, een oude bekende van Lucia, tot haar afschuw in de etalage van Lucia's winkel haar eigen ebbenhouten tafel ziet. De oorlogsbuit rakelt het verleden op. Lucia's zoon Nicholas moet zijn kindertijd opnieuw beleven en kan niet langer een stille getuige zijn. Kleindochter Helen betaalt een hoge prijs voor de openbaring van de leugen. Aan vijftig jaar beleefd zwijgen komt een eind.

#DNF

Het zal komen door de audiobook uitgave die ik had, maar al na een paar minuten kon ik me niet langer concentreren op het verhaal. Helaas.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-stukken-uit-berlijn/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }