De strijd van de Dwergen

De strijd van de Dwergen
Title: De strijd van de Dwergen
Originele titel: Der Krieg der Zwerge
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789024566570
ISBN13: 9789024566570
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.09
Format: ebook
De Strijd van de Dwergen is het tweede deel van Markus Heitz onbetwiste fantasy-klassieker over de innemende dwerg Tungdil en de strijd om het Veilige Land. Van de vier boeken van De Dwergen werden in Europa meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Deel vijf verschijnt in 2015. Terwijl de dwerg Tungdil met zijn vrienden de overwinning viert op de verraderlijke magus Nôd´onn, marcheert een reusachtig leger orcs met woest geweld door het Veilige Land, met geen andere bedoeling dan het herrezen dwergenrijk van de Vijfden onder de voet te lopen. Ook de alfen, de zwarte elfen, willen wraak nemen op Tungdil en zijn strijdmakkers. Maar een dwerg geeft nooit op. Opnieuw wordt Tungdil, de hoofdpersoon van De Dwergen, die onder toezicht van de magiër Lot-Ionan onder het mensenvolk is opgevoed, in een spannend avontuur geplaatst, in een dwergencultuur die er zijn mag, vol details en kleurrijk gepresenteerd.

Het verhaal van de Dwergen gaat verder in dit tweede deel van de saga. Hoewel misschien niet het toppunt van literatuur, leest dit boek lekker. Veel twists

Nu dat iedereen verzwakt is, plannen de Dwergen uit het Oosten een aanval. De Dwergen uit het Westen worden aangevallen door een onbekende kracht uit de ‘Outlands’. De Orcs proberen intussen de Dwergen in het Noorden aan te vallen. De Duistere Alven proberen om de Elven uit te roeien.
En dan heeft de Dwerg Tungdil ook nog eens relatieproblemen.

Iedere keer als je denkt, nu hebben we het wel gehad, doemt er een nieuwe bedreiging op die de zaak helemaal om ver gooit.

Meer
De wraak van de dwergen3
Het lot van de dwergen4
Triomf van de Dwergen5

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-strijd-van-de-dwergen-de-dwergen-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }