De stad van de alchemist

De stad van de alchemist
Title: De stad van de alchemist
Auteur:
Genre:
Series Number: 3
ISBN: 9789021457680
ISBN13: 9789021457680
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.81
Format: ebook
In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld. Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.

Beetje teleurgesteld in dit boek. Zeker de eerste helft van het boek had een langzaam tempo, toegegeven, ook in de andere boeken lag het tempo soms laag, maar dat werd dan weer goedgemaakt met een goede opbouw en ontwikkeling van de personages. Nu kregen we een hoop filosofie te verwerken. Ook kon het verhaal mij niet echt boeien, en was het einde ongeloofwaardig.

We kregen ook meerdere gezichtspunten in het verhaal. Crowley, Julie, Matthews en zo. Vooral het gezichtspunt van Crowley was voor mij niet nodig geweest.

Deze trilogie werd nog eens vergeleken met de Harry Potter-reeks. Ik kan je zeggen, dat is niet zo. Natuurlijk waren er punten die je zo in een van de verhalen uit die reeks kan plaatsen. Bovendien waren de hoofdrolspelers allemaal veel ouder dan Harry was.

De boeken zouden zijn geschreven voor de jeugd van 15+, maar ik zou eerder 12+ aan willen houden, misschien behoudens een aantal hoofdstukken die misschien wat verder gaan.

Kort gezegd, het verhaal was okay, maar na twee redelijke boeken kon dit laatste deel me dus echt niet boeien, en heb ik me er bij tijd en wijle door heen moeten slepen. Een voordeel van dit boek is dat het de laatste was uit deze serie.

Meer
De erfenis van Richard Grenville1
Het levende labyrint2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-stad-van-de-alchemist-de-verborgen-universiteit-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }