De sonometer

De sonometer
Title: De sonometer
Genre:
Series Number: 9
Categorie:
ISBN: 9789002270536
ISBN13: 9789002270536
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 2.97
Format: Paperback
In de periode tussen 1948 en 1959 tekende Willy Vandersteen acht Suske en Wiske-avonturen voor het weekblad Kuifje. Deze verhalen gingen de stripgeschiedenis in als de befaamde ‘blauwe reeks’. Vandersteen begon nog aan een negende verhaal, maar het bleef bij enkele stroken en een titel: De sonometer. Ter ere van de vijfenzeventigste verjaardag van Suske en Wiske gingen scenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert aan de slag met het bestaande materiaal en namen ze onze vrienden Lambik, Suske en Wiske opnieuw mee op avontuur.

Zo zonde. Tekenstijl slecht, verhaal loopt voor geen meter. De grappen zijn slecht

Had gehoopt eigelijk weer eens een echte suske en wiske verhaal te lezen, met een boogschietende Wiske maar nee. Het enkele feit dat je haar weer een andere kapsel geeft wil nog niet zeggen dat ze gelijk een andere persoonlijkheid heeft, daar is meer voor nodig.

Het verhaal zou gebaseerd zijn op Vandersteen’s schetsen. Dat is een leugen, niet een van de plaatjes is gebaseerd op de tekeningen dei Vandersteen heeft nagelaten. Het album hoeft het ook niet te hebben van het verhaal. Dat is gewoon slap.
Door de uitgebreide reclame campagne van de uitgeverij had ik hier veel meer van verwacht.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-sonometer/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }