De schorpioenberg

De schorpioenberg
Title: De schorpioenberg
Originele titel: Scorpion Mountain
Series Number: 5
ISBN: 9789025758189
ISBN13: 9789025758189
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.43
Format: ebook
In Skandia worden jongens tot krijgers en zeelieden opgeleid in een 'broederband', een team waarin ze naast gevechtstechnieken alle vaardigheden leren die ze als bemanningslid van een schip nodig hebben. Koning Duncan van Araluen heeft een dringende missie voor Hal en zijn broederband de Reigers. De moordaanslag op zijn dochter Cassandra is weliswaar verijdeld, maar nu zijn er geruchten dat een andere groep huurmoordenaars - de gevreesde Schorpioensekte - een aanslag zal plegen. De Reigers gaan samen met Grijze Jager Gilan naar de woestijn van Arrida om de gevaarlijke sekte op te sporen. Kunnen Hal en zijn vrienden voorkomen dat de prinses alsnog wordt vermoord?
Hal en zijn broederband ‘Reigers’ doen met hun schip dienst als wachtschip bij de Aralueense kust. Koning Duncan van Araluen vraagt hen om een aanslag op zijn dochter door de Schorpioenen te voorkomen.
Ingvar laat weten dat hij, door zijn bijziendheid, de Broederschap wil verlaten. Hal doet echter een uitvinding die Ingvar in staat stelt om toch nog te kunnen zien.
Tijdens een jachtpartij vangt Thorn een giftige pijl, die bestemd was voor de prinses, op met zijn kunstarm. Dankzij Kloef weten ze de aanslagpleger te vangen. Kort daarna vertrekken zij naar de woestijnen van Arrida. Daar ontwerpt Hal een landzeiler, waarmee ze naar de Schorpioenberg vertrekken om daar de leider van de Schorpioenen te doden, waarmee er een einde komt aan de gelofte om de prinses te doden.

Eigenlijk is veel het zelfde in deze boeken. Hal is de vindingrijke jongen, Thor en Stig zijn de vechtersbazen. Lydia een scherpschutster met haar pijlen. Leuk voor een avondje wat anders.

[the_ad_placement id=”ad-1″]

Meer
De outsiders1
De indringers2
De jagers3
De Slaven van Socorro4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-schorpioenberg/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }