De scherpschutter

De scherpschutter
Title: De scherpschutter
Originele titel: The Gunslinger
Auteur:
Sub-genre: post-apocalyptisch
Series Number: 1
ISBN: 9789024559756
ISBN13: 9789024559756
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.93
Format: ebook
Volg scherpschutter Roland op zijn gevaarlijke zoektocht naar de man in het zwart en de Donkere Toren. Verfilmd als The Dark Tower. "De scherpschutter is boek 1 van Stephen Kings epische fantasy-serie de Donkere Toren – Kings magnum opus en een van de grootste epische successen van de afgelopen twintig jaar. Hoofdpersoon is Roland van Gilead, scherpschutter, zoeker naar de waarheid, avonturier en vogelvrijverklaarde. Gedreven door wraakzucht, in een wereld vol oude technologie en dodelijke, nieuwe magie, jaagt hij op de man in het zwart. Maar wordt de man in het zwart wel opgejaagd? Of heeft juist hij alle touwtjes in handen en speelt hij een duivels spel met Roland? Volg Roland in deze moderne versie van de graallegende op zijn zoektocht naar het brandpunt van ruimte en tijd dat bekendstaat als de Donkere Toren. Een aangrijpende en spannende saga die een miljoenenpubliek vond. Het werd verfilmd als The Dark Tower met Idris Elba en Matthew McConaughey in de hoofdrollen. ‘Stephen Kings gave om verhalen te vertellen is fenomenaal.’ Lee Child ‘Het eerste boek van Stephen Kings de Donkere Toren-serie is vreemd, eng en aangrijpend – het perfecte begin voor een onvergetelijke reis.’ The Guardian"

Een boek waar moeilijk in te komen was.

Roland’s verleden is traumatisch, en in dit boek wordt een tipje van de sluiter opgelicht. Veel van zijn vrienden zijn dood en hij is de enige overgebleven scherpschutter. Gedreven door wraak gaat Roland achter de Man in Zwart aan. Hij moet vele hindernissen overkomen om hem te volgen. Het is de vraag of hij echt de jager is, of heeft de man in zwart de touwtjes in handen?

De wereld van Roland is parallel aan de onze. Ergens in een gehucht word het nummer: ‘Hey Jude‘ van The Beatles gespeeld, en hij ontmoet in een voormalige halteplaats aan de koets route Jake, een verwarde jongen uit New York. Deze Jake is in onze eigen wereld voor een auto geduwd en overleden. Roland en Jake begrijpen niet veel van elkaar, maar dan blijkt dat ze een verbondenheid hebben. Roland krijgt meer menselijkheid en wordt beschermend ten opzichte van de jongen. Tot …

Goed verhaal, zeker als je bedenkt dat het oorspronkelijk al in 1982 is uitgekomen. Voorheen kende ik King voornamelijk van zijn Horror-verhalen, maar dit is duidelijk een heel andere stijl.

Meer
De ontsnapping / De Leerling
Gevangen
De Groene Mijl1-6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-scherpschutter/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }