De ronde van ’43

De ronde van '43
Title: De ronde van '43
Auteur:
Genres: ,
Categorie:
ISBN: 9789070066321
ISBN13: 9789070066321
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.50
Format: Paperback
De Ronde van ‘43 speelt zich af op één oorlogsdag in een Nederlandse provinciestad. Een jonge huisvader maakt een zwerftocht op de fiets. Achterop zit een joods meisje. De man moet haar laten onderduiken. Hij bezoekt een aantal adressen. De bewoners wordt gevraagd of zij het meisje onderdak kunnen verschaffen. De oplossing moet worden gevonden, vóór de spertijd begint. Een oorlogsverhaal. Maar ook een verhaal voor en over alle mensen in alle tijden.

Dit Boekenweekgeschenk van 1981 is vrij rechtlijnig geschreven. Bij iedere gezin waar de hoofdpersoon aanklopt om een Joods meisje onder te brengen verloopt het verhaal op het zelfde patroon. Het is dus erg voorspelbaar. Er moet een onderduikadres gevonden worden voor het meisje, voor de Sper-tijd begint.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-ronde-van-43/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }