De Romeinse lusthof

De Romeinse lusthof
Title: De Romeinse lusthof
Originele titel: The Garden of Evil
Auteur:
Serie:
Series Number: 6
ISBN: 9789026135101
ISBN13: 9789026135101
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.83
Format: ebook
In een verborgen studio in een afgelegen Romeinse wijk, waar het Vaticaan de prostitutie vroeger oogluikend toeliet, worden een man en een vrouw dood aangetroffen voor een van de mooiste schilderijen die rechercheur Nic Costa in zijn leven ooit heeft gezien: een tot dan toe onbekend erotisch schilderij van de grote meester Caravaggio. Uit het onderzoek van de patholoog-anatoom blijkt dat de vrouw vlak voor haar dood seks heeft gehad. Haar dij is zodanig bewerkt met een mes dat het patroon lijkt op de kenmerkende inkerving die Caravaggio op zijn schilderijen zette. Aanwijzingen leiden Nic Costa naar een groep aristocratische en invloedrijke Romeinen, die zich de 'extasisten' noemen. Het is echter vrijwel onmogelijk hun gangen na te gaan, omdat ze van hogerhand worden beschermd tegen onderzoek naar hun duistere praktijken. Costa krijgt hulp in de gedaante van Zuster Agata, een expert op het gebied van 17de-eeuwse schilderkunst. Maar juist zij wordt de spil, de getuige én het doelwit in een zaak die hen beiden terugvoert naar het verleden van Caravaggio en de redenen waarom die destijds Rome moest ontvluchten

Een goede mix van feiten en fantasie. Vol met informatie over het oude Rome, Caravaggio, de De’ Medici en meer.
Raakte wel eens de ‘weg’ kwijt met al de kunstwerken die genoemd werden, en de personages.

Op een dag, een paar maanden na zijn huwelijk met Emily, raakt Nic Costa betrokken bij een moordonderzoek. Een man en een vrouw werden dood gevonden bij een onbekend schilderij van Caravaggio. Tijdens de achtervolging van de gemaskerde dader, komt Emily om het leven.

Een zuster die kunstgeschiedenis kent helpt Nic Costa en zijn team met het verklaren van het kunstwerk. Het team doet, onder leiding van Falcone, verder onderzoek.

Een nader onderzoek levert nog meer lichamen van dode vrouwen op. Allemaal zwarte vrouwen die illegaal in het land waren.

In dit boek was de dader al bekend, maar viel het moeilijk om de bewijzen aan hem te koppelen. De dader was namelijk een zeer invloedrijke man in Rome, en had al met succes eerdere pogingen tot vervolging tegen gehouden.

Meer
Het Bacchus offer2
The Sacred Cut3
De engelen des doods4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-romeinse-lusthof-nic-costa-6/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }