De Roep van de Wolf

De roep van de wolf
Title: De roep van de wolf
Originele titel: The Wolf's Call
Auteur:
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9789024586714
ISBN13: 9789024586714
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.28
Format: ebook
Vaelin Al Sorna – de held uit 'In de Schaduw van de Raaf' – is terug in een gloednieuwe epische fantasyserie van Anthony Ryan. De Roep van de Wolf is het eerste deel in Anthony Ryans nieuwe duologie 'In de Schaduw van de Wolf', een direct vervolg op 'In de Schaduw van de Raaf'. Vaelin Al Sorna is een levende legende, door het hele Rijk kent men zijn naam. Het was zijn leiderschap dat koninkrijken omverwierp, zijn zwaard dat zware veldslagen beslechtte – en het was zijn offer dat het kwaad versloeg dat angstaanjagender was dan alles wat de wereld ooit gezien had. Hij heeft vele onderscheidingen binnengesleept, maar hij heeft alle eer terzijde geworpen in ruil voor een rustig leven in het hoge noorden van het Rijk. Er wordt echter gefluisterd aan de andere kant van de zee – er klinken geruchten over een leger met de naam de IJzeren Horde, geleid door een man die zichzelf als een god beschouwt. Vaelin heeft geen zin om in nog een oorlog te vechten, maar als hij hoort dat Sherin, de vrouw die hij lang geleden verloor, in handen is gevallen van de Horde, besluit hij zichzelf met deze krachtige, nieuwe dreiging te confronteren. En dus reist Vaelin af naar de rijken van Koopmans Koningen, een land geregeerd door eer en intrige. Terwijl de trommels van de oorlog over de koninkrijken donderden, ontdekt Vaelin daar een verschrikkelijke waarheid: dat er sommige gevechten zijn die zelfs hij niet kan overwinnen.

Volgens Goodreads heb ik de voorgaande trilogie (Schaduw van de Raaf) gelezen, maar kan me er niets meer van herinneren. Toch is het belangrijk dat je die verhalen wel gelezen hebt, anders mis je wel een hoop.

Het heeft me een beste tijd gekost om dit boek uit te lezen (ruim 10 dagen), en dat viel me best wel tegen. Het verhaal is echter goed, alleen de moeilijke namen, dat is wel een ding.

Deze serie speelt na de ‘Schaduw van de Raaf’ trilogie, en start met de familiedynamiek van de Stahlhast. Dit gedeelte wordt verteld door Luralyn de zuster van Kehlbrand, de Mestra-Skeltir. Zij ondersteunt hem en met haar visioenen kan zij hem helpen.

Dan begint het boek pas echt, maar verrassend genoeg op een heel andere plek, Vaelin, de Torenheer van het Noorden, houdt zich bezig met dieven en bandieten. Snel komt hij er echter achter dat er grotere problemen voor hem op de loer liggen.

Zoals ik al schreef, heeft het een lange tijd geduurd voor ik het boek uit had, dat kwam vooral door de moeilijke namen maar ook omdat ik de voorgeschiedenis niet kende, of niet meer kende. Voor ik het vervolg ga lezen, zal ik dan ook eerst de eerste trilogie opzoeken.

Meer
Vaelin Al Sorna1
Torenheer2
Het vuur van de draak1
Het legioen van vlammen2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-roep-van-de-wolf-in-de-schaduw-van-de-wolf-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }