De Planeetvreter

De Planeetvreter (Suske en Wiske, #339)
Title: De Planeetvreter (Suske en Wiske, #339)
Genre:
Series Number: 339
Categorie:
ISBN: 9789002257803
ISBN13: 9789002257803
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.62
Format: Paperback
Eerste album met vernieuwde look, zowel de strip als de personages zijn aangepast. Suske en Wiske: vrienden voor het leven. Wanneer Suske en Wiske een ruimteschip ontdekken dat miljoenen jaren ingevroren zat in het poolijs, is professor Barabas razend enthousiast. Zeker als blijkt dat de bemanning van het toestel nog in leven is. De twee piloten blijken afkomstig van Mars en waren op Aarde voor een onderzoek toen ze in een storm terechtkwamen en crashten. Wanneer de prof hen vertelt dat de planeet Mars ondertussen onbewoonbaar geworden is, wordt één van de piloten opstandig. Algauw blijkt dat hun missie naar de Aarde niet zo onschuldig was als ze beweren. De piloot gaat op zoek naar een kist die ze tijdens hun crash kwijtspeelden. Daarin zit een geheim wapen dat al het leven op Aarde zal uitroeien...

Review:
Na opnieuw gelezen te hebben de review aangepast.

Over de nieuwe Suske en Wiske. Beetje teleurstellend. Waarom?

Ten eerste is het grote formaat gewoon vervelend.
Het verhaal is weer een pagina korter, inp laats daarvan krijgen we nu een kennismakings-pagina die meteen begint als volgt: Suske is supercool! Ho eens even, Suske is gewoon een normale jongen hoor!

De pagina indeling is storend, op sommige bladzijde zijn geen stroken meer te zien maar een blad vullende tekening met hier en daar een kader. Suske en Wiske als kranten strip is dus ook verleden tijd. Maakt het erg onrustig. Geef mij maar de gewone strakke layout, niet van dit schreeuwerige.
Kijk maar eens hoe Wiske haar “nieuwe” figuur getekend is in strook 4. Laten we zeggen dat het anatomisch niet geheel juist is.
Verder is er niet consequent gewerkt. Op alle tekeningen met schilderijtjes aan de muur zijn alleen lijstjes getekend, PC of TV die op het ene plaatje wel iets op het beeld laat zien en op de andere zwart zijn. Sommige bladzijde zijn geen stroken meer te zien maar tekening blad vullend met hier en daar een kader.

De kleine aanpassingen aan de personages vindt ik niet altijd even sterk. Jerom heeft nu meer een vierkant baardje met stoppels, maar lijkt minder gespierd. Lambik ziet er gewoon raar uit, met zijn grote snor. Maar Wiske stelt het meest teleur. Ok, ze hebben haar meer heupen gegeven en borstjes zodat ze meer op de huidige meisjes van die leeftijd lijkt. Maar haar gezicht is bijna exact hetzelfde als die van Suske. Op sommige plaatjes kun je niet eens herkennen of het om Suske of Wiske gaat, belachelijk.

Ook wordt de Gyronef vervangen door een nieuw model, wat waarschijnlijk ook veel mensen tegen de borst zal stuiten (ik vindt het nieuwe model trouwens wel mooi). Wat de modernere kleren betreft: Sommige mensen zeggen dat deze kleren allang uit de mode zijn. Ze lopen dus gewoon achter de feiten aan.

Verder was het een flinterdun verhaal, met heel weinig humor. De planeetvreter zelf ziet er heel tof uit, maar is helaas gewoon een zwerm kevertjes (die om 1 of andere vage rede water nodig hebben om zich te vermenigvuldigen). Ik had gehoopt op zwarte materie of een oeroud ruimte monster. Al met al, een zwak nieuw begin voor de serie.

Kan er niet meer voor geven dan 3 sterren, wat uiteindelijk nog niet eens zo heel erg slecht is

No entries found for the "author" taxonomy.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-planetenvreter-suske-en-wiske-339/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }