De patient

De patient
Title: De patient
Originele titel: Der Insasse
ISBN: 9789044356403
ISBN13: 9789044356403
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.22
Format: ebook
Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen. De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast. Drie maanden na de verwdijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest...

Max, de 6 jarige zoon van Till, is vermist. Al een jaar lang is er geen taal of teken van hem. De politie verdenkt de veroordeelde kindermoordenaar Guido Tramnitz, ook dit jongentje te hebben vermoord. Helaas ontbreekt hiervoor ieder bewijs. Till gaat undercover het psychiatrische ziekenhuis in, om zo dichter bij deze Guido te komen.

Dit boek bevat genoeg plotwendingen om het boek tot het einde toe spannend te houden. Er zat redelijk veel geweld in dit boek, wat te verwachtten is in deze situatie.

De personages zijn niet geheel uitgewerkt, zodat er ruimte is om een en ander zelf in te vullen.

Een van Fitzek’s beste boeken. Sowieso zijn zijn boeken al bijna niet weg te leggen, maar deze hen ik zowat in een keer uitgelezen.

Meer
Het Joshua Profiel
De gijzeling
De ogenverzamelaar1
De ogenverzamelaar2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-patient/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }