De overwinnaar

De overwinnaar
Title: De overwinnaar
Originele titel: The champion
Serie:
Series Number: 3
ISBN13: 9789000366347
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.18
Format: ebook
Cade heeft het duel met de Hydra Alpha ternauwernood overleefd, maar de Spelen zijn nog lang niet voorbij. Op bevel van hun wrede en mysterieuze opperheer worden Abaddon, Cade en zijn vrienden naar de oorlog tegen de Grijzen gezonden, een mensachtig ras dat in technologie op hun planeet de mensen ver overtroffen heeft. Dit brengt Cade echter tot een ontdekking: het Pantheon, de millenniaoude buitenaardse meesterbreinen achter de Spelen, hebben een zwakte. Cade heeft precies één kans om hun tirannie voor altijd te stoppen. En als hij faalt kost dat niet alleen zijn vrienden het leven, maar staat zelfs het voortbestaan van de aarde op het spel… ‘Een geweldig, onthutsend en naar meer verlangend eerste deel van de Contendertrilogie.’ Lees de complete Contender-serie van Taran Matharu: De uitverkorene De uitdager De overwinnaar

Opnieuw moet Cade vechten voor zijn leven, maar niet alleen voor dat van hem, maar ook voor die van zijn vrienden, en uiteindelijk ook voor de toekomst van de Aarde. Hij moet, samen met zijn vrienden, vechten tegen Aliens maar krijgen gelukkig hulp van een Romeins leger. Als dit gevecht gewonnen is, moeten zij in de jungle op zoek naar schatten, maar ondertussen worden zij achtervolgd door dinosauriërs en slavenhalers.

Einde van de serie. Er gebeurde vrij veel in het verhaal, misschien zelfs wel te veel. De meeste ‘mededingers’ werden eigenlijk niet gebruikt. Eigenlijk waren vooral Cade en een of twee andere bezig met de actie en de rest hing er maar een beetje bij.
Het einde voelde gehaast en had wat langer mogen duren.

Ik was niet echt kapot van de nieuwe personages (Marius en de Romeinen) en het verhaal met de ‘Grijzen’ interesseerde me weinig.

Het was een goed idee van de uitgever om een korte samenvatting van de vorige twee delen toe te voegen.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-overwinnaar/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner