De Outsiders

De outsiders
Title: De outsiders
Originele titel: The Outcast
Series Number: 1
ISBN13: 9789025752170
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.38
Format: ebook
Het verhaal speelt zich af in Skandia en fans van de Grijze Jager zullen net zo snel vertrouwd raken met de hoofdpersonen in deze reeks als met Will, Halt en Arnaut. In Skandia kun je maar op één manier een echte man worden. Jaarlijks worden er twee teams samengesteld van jongens die dat jaar 15 worden. Zo'n groep - broederband genaamd, omdat de jongens elkaar als broers moeten beschermen en voor elkaar op moeten komen - volgt gedurende drie maanden een heftige training, waarin ze leren omgaan met wapens en schepen, en zich allerlei gevechtstechnieken eigen moeten maken. De teams moeten ook met elkaar de strijd aangaan en worden daarbij flink op de proef gesteld. Slechts een van de teams kan winnen. Dit jaar is er echter een probleem. Er zijn te veel jongens om de gebruikelijke twee teams te vormen. Dat betekent dat er een derde broederband wordt gevormd, bestaande uit de jongens die niet in de eerste twee teams zijn gekozen: de zwakste en minst populaire dus. Hal Mikkelson wordt ongevraagd de leider van deze broederband van outsiders, die De Reigers worden genoemd, en er zit voor hem niets anders op dan de uitdaging aan te nemen. Zijn team bestaat misschien niet uit de allersterksten en fitsten, maar met hun creativiteit, slimme trucs en moed zouden zij iedereen nog wel eens versteld kunnen doen staan...

{Work In Progress]

Weer eens een lekker weg te lezen verhaal, over een groep jongens op weg naar hun volwassenheid, over de kameraadschap tussen de jongens binnen hun eigen groep, waarbij ieder zijn eigen talenten heeft.
Een keer per jaar worden de dan 16 jarigen jongens in groepen ingedeeld, een bloedband. Dit jaar zijn er zoveel jongens dat een derde groep noodzakelijk is.
Hal, de zoon van een Skandiaanse krijger en een Aralueense  slavin, is al vanaf zijn geboorte een buitenbeentje, zeker nadat zijn vader tijdens een plundertocht om het leven is gekomen. Hij wordt tot skirl 1  benoemd door de overige 7 leden van de groep ‘Reigers’.  Buiten Hal bestaat de groep uit andere buitenbeentjes en minder populaire jongens die niet gewenst waren in de andere groepen.

Het boek is vooral een opbouw naar de rest van de serie, het verteld over wat een broederband is, maar is erg voorspelbaar. De personages komen goed uit de verf. De wereld lijkt een beetje op die van de Vikingen.

Omdat dit boek het eerste deel is van een serie, eindigt het met een cliffhanger. Het schijnt dat deze serie een spin-off is van een andere serie (de Grijze Jager0 van dezelfde auteur. Een van de beste personages was die van Thorn, die ooit een groot krijger was maar na het verlies van zijn hand is vervallen tot een dronkenlap, die het uiteindelijk brengt tot vriend van Hal en hem af en toe van wijze raad voorziet.

---
  1. leider[]
---

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-outsiders/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner