De outcast

De outcast
Title: De outcast
Serie:
Series Number: 0.5
ISBN: 9789000362271
ISBN13: 9789000362271
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.18
Format: ebook
Arcturus is een weesjongen die werkt als stalknecht als hij ontdekt dat hij in staat is om demonen uit een andere wereld op te roepen. Hij wordt naar de Vocans Academie gestuurd, waar de verloren kunst van het oproepen van demonen wordt onderwezen aan kinderen van adel. Arcturus is de eerste gewone burger die begaafd is met deze vaardigheid, en dat bevalt de edelen het allerminst. De jonge summoner maakt dan ook snel vijanden. Met niemand behalve zijn demon Sacharissa aan zijn zijde, moet Arcturus zichzelf bewijzen.

Proloog van de Summoner-serie, en dat is gelijk het probleem, Zoals vaak is ook dit boek uitgegeven nadat de overige delen al zijn verschenen, en de auteur het nodig acht om wat meer achtergrondinformatie te geven.  Echte informatie over de geschiedenis van Summoners of de academie heb ik niet gevonden in dit boek, eigenlijk hebben we alles al geleerd in het eerste boek. Wel was het een leuk verhaal.

Zowel Arcturus als Fletcher (in ‘Novice’) hebben een soortgelijke start. Arcturus was al erg gewiekst voor zijn leeftijd., en was een figuur waarmee je je goed kan identificeren. De andere personages niet zo heel erg.

Het was leuk om te lezen over Arcturus’ begin als eerste burger summoner. We lezen hoe het hem verging tussen de overige leerlingen van de school, die allemaal edelen waren.

Op sommige momenten had ik het idee dat een aantal van de dingen die Arcturus overkwam, ook Fletcher ten deel viel.

Goede start van de serie, zou zeker met dit boek beginnen, en daarna pas de delen 1, 2 en 3.

 

 

Meer
De utverkorene1
De nieuweling1
Handboek van een summonerdbook0.6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-outcast/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }