De necromancer

De necromancer
Title: De necromancer
Genres: ,
Series Number: 4
ISBN: 9789022561478
ISBN13: 9789022561478
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.13
Format: Paperback
De necromancer is een waardig nieuw hoofdstuk in de avonturen van Josh en Sophie die samen met de onsterfelijke Nicolas Flamel de kwaadaardige John Dee bestrijden. Nadat ze gevlucht zijn naar Ojai, Parijs, en daarna naar Londen, zijn Josh en Sophie eindelijk weer thuis. Perenelle, de vrouw van de onsterfelijke Nicolas Flamel, is ontsnapt uit Alcatraz, de gevangenis waar geen ontsnapping mogelijk leek. Maar zij was niet de enige die daar gevangen werd gehouden. Achter de tralies wacht een heel leger van monsters om losgelaten te worden op de thuisstad van de kinderen, San Francisco. Nicholas en Perenelle Flamel moeten nu de strijd aangaan om de stad te verdedigen, maar dat gaat ze waarschijnlijk beiden het onsterfelijke leven kosten – en ook die van Josh en Sofie.

Review:
Dit is het deel waarin het moeilijker gaat worden voor de tweeling. Hun relatie/vriendschap wordt tot het uiterste getest. Ook dit deel gaat weer op dezelfde voet verder, monsters bevechten en vluchten, zeuren en dan weer monsters bevechten en vluchten. De slechteriken liegen, de naïeve jongen gelooft ze, veroorzaakt een puinhoop, waardoor er weer monsters zijn om tegen te vechten en te vluchten. … Okay, misschien een beetje overdreven, maar hier komt het wel op neer.

Het begin van het boek is erg traag en behoorlijk saai, maar naarmate je dichter bij het einde komt, wordt het boek interessanter en sneller.

Josh en Sophie lijken nu meer op bijpersonen, Nicholas Flamel heeft nauwelijks regels in de roman (hij is stervende, maar hij is de naamgever van de serie), en de enige consistente personages in de serie vormen Dr. John Dee en Machiavelli, en hoewel zij tot de ‘slechteriken’ behoren, ben ik toch een redelijke fan van ze.

Tegen het einde van het boek komen er nieuwe problemen bij, zeker als Josh zich lijkt aan te sluiten bij de Duistere Ouderen.

Op naar boek 5.

Meer
De Warlock5
De Zieneres6
The Death of Joan of Arc4.1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-necromancer-de-geheimen-van-de-onsterfelijke-nicolas-flamel-4/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }