De navigator

De Navigator
Title: De Navigator
Serie:
Series Number: 7
Categorie:
ISBN: 9789044331318
ISBN13: 9789044331318
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.95
Format: Paperback
Jaren geleden is er uit het museum in Bagdad een oud Fenicisch beeld gestolen dat bekend staat als de Navigator, en sommigen zijn tot alles bereid om het in handen te krijgen. Het eerste slachtoffer is een handelaar in antiquiteiten die in koelen bloede wordt vermoord. De tweede man op hun lijst is een onderzoeker van de Verenigde Naties die, als Kurt Austin en Joe Zavala van het NUMA-team niet op tijd te hulp waren gekomen, nu op de bodem van de oceaan zou liggen. Wat is er zo speciaal aan dit beeld, vraagt Austin zich af. De zoektocht naar antwoorden voert naar de verloren schatten van koning Salomon, een mysterieus pak documenten dat door Thomas Jefferson is gecodeerd, en een top secret project dat de wereld voor altijd kan veranderen...

Als ik een halve ster kon geven, zou dit anderhalve ster hebben gekregen, omdat ik nog twijfel of een deel misschien lag aan de voorlezer.

Sorry, Clive, maar dit boek was zonde van mijn tijd. Misschien heb ik de laatste tijd te veel Cussler’s gelezen (of eigenlijk geluisterd), maar andere delen uit de NUMA serie of uit Dossier Oregon waren veel beter.
De hoofdrol-spelers lijken (haast) geen fouten te hebben. En de tegenspelers? Een megalomane maniak die de mijnen van Salomo in Amerika zoekt, en toch tijd heeft voor zijn hobby, het steekspel. En dan is daar de moordenaar met zijn baby-gezicht. GAAP!!

En dan het (top geheime) vliegtuig dat eventjes van de Amerikaanse overheid wordt geleend om Kurt zo van Amerika naar Cyprus te vliegen om zijn vriendin te redden.

Ik ben doorgegaan met dit (audio)boek omdat ik niet graag opgeef en de hoop had dat het misschien nog wel beter zou worden, maar helaas. Wat is er gebeurt met Dirk Pitt bij de NUMA? Dat waren tenminste betere verhalen. Mis nog steeds de clue rond de beelden van de ‘Navigator’. En wat is er gebeurt met de kunst-collectie die uit het Iraakse museum was gestolen?

Meer
Inferno op zee16
Schokgolf13
Storm in Havanna23
Vuurijs3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-navigator-numa-files-7/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }