De Macht van het zwaard

De macht van het zwaard
Title: De macht van het zwaard
Originele titel: The Blade Itself
Genre:
ISBN: 9789460920677
ISBN13: 9789460920677
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.17
Format: ebook
Dit is de geschiedenis van Logen Negenvinger, de beruchte Held van de Unie. Hij verlangt naar rust, maar moet in plaats daarvan voortdurend vechten voor zijn leven. Dit is ook het verhaal van de eens machtige zwaardmeester Glokta, nu kreupel, martelaar voor de Inquisitie en voor niets meer bang. En van Bayaz, een kale oude man, machtig genoeg om de Eerste der Magiërs te kunnen zijn als hij zou willen, die besluit Logen te helpen in zijn strijd tegen Bethod, Koning van het Noorden, die behalve hem ook de Unie aan zijn kling wil rijgen. De macht van het zwaard is een verhaal vol magie, politieke intriges en veldslagen, een klassieke epische fantasy-queeste die zich afspeelt tegen een groots en rijk gedetailleerd strijdtoneel, waarbij de helden, menselijk en feilbaar, middels scherpe dialogen en onverwachte acties het verhaal voorzien van spanning en een diepere menselijke lading.

Dit boek heeft een zeer lange ‘aanlooptijd’ nodig voor het echt ergens over gaat. In het begin nogal verwarrend, want versprong regelmatig van personage. Voornamelijk een opbouw naar een volgende deel.

Meer
De val van een koning3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-macht-van-het-zwaard-the-first-law-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }