De macht van een koopmansprins

De macht van een koopmansprins
Title: De macht van een koopmansprins
Originele titel: Rise of a merchant prince
Genre:
Serie:
Series Number: 14
Sub Serie-naam: De boeken van de Slangenoorlog
Sub Serie #: 2
ISBN: 9789460231919
ISBN13: 9789460231919
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.06
Format: ebook
Tweede deel van een vierdelige cyclus, "De boeken van De Slangenoorlog", die de lezer terugvoert naar Midkemia en naar een innemend weerzien met oude bekenden. Ver weg, op het vasteland van Novindus, hebben zwarte machten zich aaneengesloten ondere het vaandel van een Duistere Koningin, voor een groot offensief tegen het vreedzame Midkemia. Na zijn terugkeer van een gevaarvolle verkenningsmissie in Novindus, kiest Rupert 'Ru' Avery liever voor een carrière als koopman. Hij wil niet, zoals de meeste anderen die de missie naar Novindus overleefd hebben, in dienst treden van de prins van Krondor.Ru heeft één grote wens: de rijkste en machtigste koopman in Midkemia te worden. Hij ontdekt algauw dat die ambitie niet zonder gevaar is, en dat verraad en steelse moorden immer nabij zijn. Naarmate hij zijn handelsbelangen langzaam en met vallen en opstaan uitbreidt, komt ook zijn verhouding met Sylvia, dochter van de machtigste koopman in Krondor die tevens zijn grootste concurrent is, onder druk te staan. Eén ding verdwijnt echter nooit uit zijn gedachten: hij weet dat de oorlog met de Duistere Koningin verre van gestreden is en dat de onvermijdelijke confrontatie een grote bedreiging zal vormen voor zijn nieuwverworven rijkdom.

Tweede deel uit de “De Slangenoorlog” serie, en eigenlijk past dit niet zo goed in de fantasy-hoek. Teveel van het boek ging over de opkomst van Ru’s zakenimperium. Weinig echte actie-scenes.

De strijd tegen de duistere koningin gaat door. Voor een groot deel echter ligt de focus op Ru en zijn pogingen om een van de rijkste mannen van Kondor te worden, en lijkt de strijd tegen de legers van de duistere koningin naar de achtergrond te zijn verdreven. Jammer, want juist dat was het mooiste uit het vorige boek ‘De Schaduw van een Duistere Koningin’. Het verhaal om Ru past naar mijn idee niet zo goed in deze wereld, tenzij een van de komende boeken anders blijkt uit te wijzen.

Ru is op geen enkele manier een typische fantasy-held. In plaats daarvan is hij een zeer gebrekkige mens, met echte motieven en aspiraties die, hoewel ik het er misschien niet mee eens ben, meer trouw zijn aan het leven. Ru zal ook in eerste instantie denken ‘wat zit er voor mij in,’ en dan pas naar wat goed is voor het rijk.

Het einde van het boek is een beetje teleurstellend. Erik en zijn groep worden gered door Ru en zijn bemanning, maar dat is het eigenlijk wel een beetje.

Zoals ik in een eerdere opmerking al heb geschreven, is het jammer dat de vertaler schijnbaar niet de moeite heeft genomen om naar het vorige boek te kijken, anders had die waarschijnlijk de namen wel consequent doorgevoerd. Iemand die in ‘De Schaduw van een Duistere Koningin’ Robby heette, heet nu opeens Bobby. Een personage met de naam Puur Bloed heet nu Baldor Bloed. En dat is toch wel jammer.

Meer
Elfensprook / Een boosaardig sprookje
De houtjongen0.2
Een kroon in gevaar29
Het einde van de magiër30

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-macht-van-een-koopmansprins-de-slangenoorlog-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }